Farnese – Montepulciano d’Abruzzo Colline Teramane 0,75 l

18,60 

Veľmi známe a obľúbené víno z odrody montepulciano. Temné rubínové farby s purpurovými odleskami a intenzívnou vôňou po čučoriedkach a sušenom ovocí. Chuť je plná však jemná s množstvom chuťových vnemov, od tónov černíc cez ušľachtilé drevo. Pozvoľná dochuť je sprevádzaná nádychom marcipánu, je vyrovnaná s pevnou chrbticou. Vzhľadom na obsah alkoholu a trieslovín majstrovsky vyrovnané a harmonické víno.

Popis

Klasifikácia: DOCG

Poloha: Abruzzo. Hrozno pochádza z oblasti Colonella. Vinice s vynikajúcim podložím pre kultiváciu viniča, najmä odrody Montepulciano situované v údolí Colline Teramane, ktoré ako jediné pre kvalitu hrozna získalo denomináciu DOCG.

Vinifikácia: Ručný zber plne vyzretého hrozna. Nasleduje jemné lisovanie a rmutácia po dobu 10 dní spolu s prečerpávaním. Víno fermentuje v cementových tankoch, kde následne odpočíva 4 mesiace. Školenie vína prebieha v dubových sudoch typu Barrique po dobu 10 mesiacov. Následne sa prečerpá do drevených nádrží s objemom 3000 litrov, kde dozrieva ďalších 6 mesiacov.
Gasto párovania: K pečeným mäsám, ku grilovaným mäsám a steakom. K zverine. K restovaným mäsám a zrelým syrom.

Teplota servisu: 16-18°C
Obsah alkoholu: 13,5%

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Farnese – Montepulciano d’Abruzzo Colline Teramane 0,75 l“

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohli by ste mať záujem aj o: