F Negroamaro Salento 0,75 l

28,20 

Negroamaro najvyššej kvality, ktoré sa spracováva iba z troch malých historických parciel. Farba vína je takmer nepriehľadná, hlboká s odleskami antracitu a s ľahkými nuansami fialky. Aróma vína je intenzívna, plná s nádychom zrelých čiernych čerešní, lekváru, slivkového kompótu, sladkého korenia. V ústach je plné, opojné, veľmi komplexné s hodvábnym priebehom a decentnou trieslovinou v závere. Veľmi unikátne víno, ktoré poskytuje mnoho kulinárskych zážitkov.

Popis

Klasifikácia: IGP

Poloha: Juh Taliansko, Puglia. Kraj nazývaný San Marzano, neďaleko mestečka Neviera e Casa Rossa. Pôdy sú najmä ílovité s prímesou červených ílov. Veľmi jemná pôda s časticami vápenca. Výnimočne kamenistá. Táto „červená“ pôda je príčinou vysokého obsahu železa v pôde. To je aj dôvodom vysokej farby miestnych vín. Klíma je veľmi teplá s minimálnymi zrážkami. Pre Negroamaro F sa spracováva hrozno len z troch historických parciel medzi dedinami San Marzano a Francavilla Fontana, v srdci zóny Salento.

Vinifikácia: Ručný zber hrozna z troch prísne vyselektovaných historických parciel. Klasická vinifikácia červených vín. Rmutácia hrozna, fermentácia pri kontrolovaných teplotách. Zrenie v dubových sudoch a následný odpočinok a stabilizácia vo fľaši.

Gastro párovanie: Zverina, bohaté omáčky, silná masová ragú a vyzreté syry.

Teplota servisu: 16-18 °C

Obsah alkoholu: 14,5%

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „F Negroamaro Salento 0,75 l“

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohli by ste mať záujem aj o: