Odkiaľ naše vína pochádzajú

Vinárstva

V roku 1971 Arnaldo Caprai, úspešný obchodník s textilom, kúpil usadlosť Val di Maggio, aby si splnil svoj dlhoročný sen produkovať víno. Na svojom začiatku obhospodaroval iba 5 hektárov pôdy. Ako plynul čas, stále pevnejšie veril v obrovský potenciál lokálnych odrôd a najmä potom v miestnej významnú odrodu Sagrantino, ktorá v tejto oblasti rastie dlhšie ako 400 rokov. Toto jeho presvedčenie ho viedlo k neustálemu skupovaniu okolitých pozemkov. V roku 1988 začal vinárstvo riadiť jeho syn Marco Caprai, ktorý vďaka svojej vášni a rozhodnutiu pridal rozhodujúcu energiu, ktorá viedla k produkcii vysoko kvalitných vín. Od roku 1991 bolo do vinárstva mohutne investované. Najmä potom v oblasti vysádzania nových vinohradov, obnovovania technológií a do vedeckého výskumu. Arnaldo Caprai začal spoluprácu s Univerzitou v Milane as ďalšími inštitúciami, aby posunul kvalitu svojej produkcie čo možno najvyššie. Po niekoľkých rokoch výskumu určil niekoľko nových klonov odrody Sagrantino. Tento výskum je neustále zo strany vinárstva Caprai podporovaný ako na poli enológie, tak aj agronómie. Veľkým míľnikom histórie vinárstva Arnaldo Caprai je rok 1993, kedy vzniklo víno „Sagrantino di Montefalco Riserva“, ktoré oslávilo 25. výročie vzniku vinárstva. Vďaka tomuto vínu sa Caprai zapísal ako nová žiariaca hviezda na nebi talianskeho vinárstva, ktorá jasne žiari dodnes. Cieľom vinárstva je rovnako ako pred 30. rokmi. Neustávajúca a starostlivá práca zameraná na dokonalosť, výskum a inováciu v oblasti enológie i agronómie, podporu lokálnej kultúry a identity regiónu. V roku 2006 sa Arnaldo Caprai stal vinárom roka. V roku 2001 bolo jeho Sagrantino di Montefalco „25 Anni“ vyhlásené najlepším vínom Talianska a od roku 1997 konštantne získava ocenenie „Tre bicchieri“ Gambero Rosso. Vinárstvo sa dnes rozprestiera na 150 ha pôdy, z ktorých 136 je vysadených viničom.
Zobrazit nabídku
Vinárstvo Astoria vzniká ako mladá spoločnosť v roku 1987 ako projekt Paula a Giaorgia Polegato, ktorí pochádzajú z rodiny s veľmi bohatou vinárskou históriou. Vína pod menom Astoria, predovšetkým tie šumivé, sa veľmi skoro preslávili v širokom okolí. V súčasnej dobe sú neoddeliteľnou súčasťou vysokej gastronómie v mnohých krajinách nielen európy. Astoria vlastní štyridsať akrov pôdy v jednej z najkrajších vinárskych oblastí Talianska, preslávenej svojou vľúdnou klímou a neopakovateľnou harmonickosťou viníc. Vína z Valdobbiadenne sú preslávené prakticky v celom svete. Za svoje vína získala spoločnosť Astoria desiatky ocenení na svetových vinárskych súťažiach. V súčasnej dobe ponúka ako vína tradičné, pripravované podľa dlhoročných skúseností, ale aj veľmi moderné vína, oslovujúce predovšetkým mladšie generácie. Ako veľmi dôležité pre kvalitu vín považuje spoločnosť Astoria používanie moderných technológií a neustále zdokonaľovanie sa vo svojom obore.
Zobrazit nabídku
V roku 1582 princezná Margherita d´Augusta, dcéra cisára Karola V. a manželka Ottavia Farnesa kúpila mesto Ortona za 52 000 dukátov. Očarená nedotknutou prírodou a malebným krajom sa rozhodla vystavať palác “Pallazo Farnese” na pobreží tohto krásneho prístavného mesta kde by strávila svoj vek. Odjakživa vkladala veľké úsilie do obhospodarovania svojich polí, najmä vinohradov. Jej víno sa stalo neoddeliteľnou súčasťou osláv na všetkých európskych kráľovských dvoroch. Na znak vďaky za preslávenie miestnych vín farmári zachovali meno Farnesa. Aj dnes sa hrozno pre vína Farnesa kultivuje na rovnakých viniciach na severných strane v údolí rieky Morro, kde sa teší vynikajúcej expozícii. Veľký vplyv na kvalitu miestneho hrozna má aj neďaleká hora Maiella (3000m), ktorá vytvára perfektné klimatické podmienky na vytváranie exelentných vín. O štyri storočia neskôr sa vína s menom Farnesa opäť produkujú v rovnakom údolí Colline Teramane, ktoré vďaka obrovskej kvalite hrozna získalo apelačné označenie DOCG. Vinárstvo Farnesa, dnes už hojne obklopuje množstvo monumentálnych podnikov, sa rozprestiera na ploche 13 tisíc metrov štvorcových, ktoré boli úplne rekultivované v roku 2004. slovom "kvalita"). Táto filozofia je striktne nasledovaná každým pracovníkom vinárstva, aj keď rola, ktorú vo výslednom víne hrá je minimálna. Atzei je najnovším projektom skupiny Fantini, ktorý sa začal pred rokmi v tradičných zónach Sardínie. Zámerom je produkovať autentické vína z lokálnych charakteristických odrôd ako je Vermentino a Monica di Sardegna. Saragat je potom menom radu vín, ktoré sú pre Sardíniu najtypickejšie, čo je podporené aj obrázkom na etikete, ktorý symbolizuje tradičné sardské šaty, ktoré ženy dedia po generácie.
Zobrazit nabídku
Na kopci S.Martino della Battaglia neďaleko veže postavenej na pamiatku historickej udalosti Risorgimento, ktorá vydláždila cestu k zjednoteniu Talianska, stojí spoločnosť Citari. Oficiálny dátum jeho založenia je 1975, ale jeho história začína skôr, pretože je to príbeh vášne a väzby s pôdou, ktorá bola prenášaná po celé generácie. V skutočnosti to bol starý otec Francesco Gettuli, ktorý kúpil spoločnosť na území, ktoré dobre poznal, pretože ho navštevoval ako dieťa kedy sprevádzal svojho otca. Spojenie s krajinou, ktoré bolo potom prenesené na jeho dcéru Giovannu a jej rodinu: jej manžel Ugo Mascini a jej deti Maria Giovanna a Francesco. Dnes sa starajú predovšetkým o chod vinárstva s podporou svojho otca, chirurga na dôchodku, a za pomoci niektorých verných spolupracovníkov: Simone Rigon a jeho otca Bruna v sprievode vinárkou Francúzskou Fiorentini. Z 25 hektárov nehnuteľností, ktoré sa rozprestierajú na morénskych svahoch vystavených na juhu, je 21 obrábaných vo viniciach s typickým hroznom tohto územia. Morainské pôdy, ktoré sú zmiešané s vápnitými ílmi bohatými na minerálne soli, sú najlepšou kombináciou, ktorá dáva vínam sapiditu, jemnosť vôní a správnu štruktúru. Vo vinárstve sa venuje pozornosť pestovaniu hrozna s udržateľnou metódou a nízkym dopadom na životné prostredie, kde každý deň sú preskúmané vínnej révy a pozorovaný vývoj hrozna. Úroda prebieha takmer všade ručne. Keďže vinice sú v blízkosti vinárstva, hrozno sa spracováva do hodiny od ich zberu, aby bola zachovaná ich kvalita, poťažmo kvalita vína a charakternosť odrôd. Veľká pozornosť je venovaná trendu teplôt počas všetkých fáz spracovania: po rozdrvení je mušt ochladený a umiestnený na fermentáciu v izolovaných a kondicionovaných nádržiach. Dokonca aj počas skladovania sa hrozna, sa hrozno uchovávajú v chladničkách.
Zobrazit nabídku
História rodiny Bava začína v Cocconato, dedine, ktorá sa prudko týči do svahov Monferrato Astigiano. Rodina Bava pestuje na tomto území vínnu révu od roku 1600 av roku 1911 tu rodina postavila svoju prvú vínnu pivnicu. Odvtedy prešlo viac ako sto ročníkov, pričom šesť generácií jedna za druhou. Najlepšie Bava Barberas sú svetovo preslávení vďaka svojej vysokej kvalite. Dnes sa toto rodinné panstvo rozkladá v Monferrate a Lange s päťdesiatimi hektármi viníc a dvadsiatimi hektármi prírodných polí a lesov obrábaných s rovnakým vedomím, starostlivosťou a pozornosťou starých čias, čo vedie k udržateľnému poľnohospodárstvu so zníženým dopadom na životné prostredie. Pri prechádzke po bávskych viniciach si všimnete odrezky trávy a prierezy používané ako prirodzené hnojivá, póly, ktoré sú výhradne vyrobené z dreva pochádzajúceho z obnoviteľných lesov alebo zatrávňovania medzi riadkami vínnej révy, čo nielen pomáha predchádzať erózii pôdy, ale tiež slúži ako dôkaz, že sa nepoužívajú žiadne hebicídy.
Zobrazit nabídku
Po počiatočnom období skepticizmu sa k prvým zakladateľom čoskoro pridali ďalší kultivujúci, presvedčení o opodstatnenosti iniciatívy. Vínam z Breganze bol udelený štatút DOC ministerským dekrétom z 18. júla 1968, rozhodujúcim momentom v ich histórii, ktorý katapultoval vína z Breganze na národné a medzinárodné trhy. V roku 1970 bola slávnostne otvorená nová rafinéria a plniareň s 15 metrov hlbokou podzemnou pivnicou; na tú dobu veľký technologický a finančný úspech. K ďalšej rekonštrukcii došlo v roku 1998 pri obnove východného krídla vinárstva. Vinárstvo Beato Bartolomeo, ktoré je teraz vybavené najmodernejším vinárskym zariadením, sa posledných niekoľko rokov zameriavalo na zlepšovanie každého aspektu výrobného reťazca. Práca ich agronómov je zameraná na poskytovanie poradenstva svojim členom, od výberu odrôd na pestovanie a pestovateľských techník až po poskytovanie poradenstva s agronomickými postupmi, ako je prerezávanie. Iba zdravé hrozno môže produkovať kvalitné víno, a preto Vinárstvo Beato Bartolomeo odmeňuje prácu svojich členov tým, že hrozno po príchode dôkladne analyzuje a zisky rozdeľuje úmerne ku kvalite odovzdaného hrozna. To povzbudilo pestovateľov, aby znížili svoje výnosy na hektár a zbierali ich do malých škatúľ, ako sa to už robí s 1 000 centami, ktoré každý rok dostanú. Vynikajúca kvalita vín Beato Bartolomeo je dôkazom úspechu tejto iniciatívy.
Zobrazit nabídku
Bertani je historickým vinárstvom, ktorého vznik sa datuje v roku 1857. Založili ho bratia Giovan Battista a Geatano Bertani severne od Verony v Quinto di Valpantena. Geatano bol expertom v oblasti produkcie vína. Svoje skúsenosti získaval vo Francúzsku, kde sa učil okrem iného aj od profesora Guyota, ktorý dodnes považovaný za jeden z najväčších mozgov v oblasti vinárstva. Tieto skúsenosti ho viedli k tomu, že vždy využíval moderné techniky, či už vo vinici alebo v pivnici. Veľké investície prebehli najmä v oblasti fľašovania vína, čo v danej dobe nebolo bežné. Obaja bratia ale rýchlo pochopili, že práve tu je veľký potenciál. Preto napospol veľmi skoro boli vína so značkou Bertani vyvážané aj do Spojených štátov, kde už koncom 19. storočia mala už svoje ustálené miesto v povedomí priaznivcov dobrých vín. Kvalita patrila vždy k symbolom rodiny Bertani. Aj preto už v roku 1870 bolo ich vinárstvo ikonickým podnikom nominovaným miestnou poľnohospodárskou univerzitou. Kvalita miestnych vín si získala taký ohlas, že sa dokonca Soave Bertani objavilo na menu anglického kráľovského Dvora v roku 1937. V polovici 20. storočia, keď rodina zakúpila statok Tenuta Novare, tak ich príbeh kvality pokračoval ďalej uplatnením všetkých doposiaľ získaných skúseností. V roku 1958 uviedli prvý ročník dnes už legendárneho vína Amarone. Dnešné vinárstvo Bertani číta približne 200 hektárov viníc v najlepších oblastiach v okolí Verony. Aj naďalej vo vinárstve pokračuje respect k tradícii, ktorá sa obratne stretáva s inováciou, ktorá je symbiózou, ktorá napomáha získavať vína tej najvyššej kvality. To je tiež fundamentálnym princípom vinárstva Bertani.
Zobrazit nabídku
Prvé zmienky o opevnenom vidieckom osídlení Borgo Scopeto siahajú na začiatok roku 1000, kedy tunajšie panstvo a okolité poľnohospodárske pozemky patrili pod patronát biskupstva zo Sieny. Meno Scopeto je takmer s istotou odvodené od mena stromčeka s názvom Erica Scoparia, teda Vresovec metlovitý, ktorý sa hojne vyskytuje v tunajších lesoch. Ten sa v minulosti často využíval na výrobu metličiek a metiel a metiel. Štvorcová kamenná veža, využívaná ako strážna obranná veža pochádza z rokov 1200 a pôvodne stála pozdĺž ďalšieho opevneného stavenia. Na začiatku 14. storočia usadlosť získala stará význačná Sienská rodina Sozzini, v držbe ktorej bola usadlosť Borgo Scopeto takmer päť storočí, bez prerušenia. Noví vlastníci premenili usadlosť na významné, prosperujúce poľnohospodárske centum, kde sa čoskoro začalo pestovať hrozno. Okrem iného sa usadlosť stala aj významným centrom, kde sa stretávali významní umelci a spisovatelia. Rodina Sozzini bola vždy veľmi zaujatá teologickými štúdiami. Často na svojom panstve ubytovávala veriacich disidentov a často vďaka tomu musela čeliť obvineniu vládnucej Sieny z kacírstva. Usadlosť vzrastala ako na veľkosti, tak aj na svojom význame. Opevnenie znamenalo v očiach farmárov bezpečie, preto prichádzalo stále viac osídlateľov. Rodina Scozzini vlastnila Borgo Scopeto takmer do polovice 19. storočia. Vyvinula tu vinárstvo a vinohradníctvo, skutočný rozmach však prišiel až v ku koncu 20. storočia. Presnejšie v roku 1990, kedy sa na trhu po prvýkrát objavilo víno s vinetou Borgo Scopeto. Usadlosť Borgo Scopeto sa rozprestiera na celkovej ploche o 503 hektároch neďaleko Sieny, v obci Castelnuovo Berardenga, v nadmorskej výške medzi 350 - 420m.n.m.. Vinice zahŕňajú 67 hektárov, 50 hektárov tvoria olivové háje. Samotná stavba Borgo spolu s pridruženými domčekmi tvorí 6 hektárov. Zvyšných 350 hektárov sú lesy.
Zobrazit nabídku
V roku 2014 UNESCO vyhlásilo krajinu viníc a vinárstva v regióne Monferrato za SVETOVÉ DEDIČSTVO SVETA. Toto oficiálne postihuje to, čo je u Bricco dei Guazzi a inde jednoducho prirodzené – harmonické, vyvážené a nerozlučné puto medzi sociálnou štruktúrou, architektonickou a historickou rozmanitosťou, krajinou a výrobou vína ako starodávneho a autentického umenia vinifikácie, ktoré si vytvorilo svoje vlastnosti. Výsledky možno vidieť aj v Olivole, obci s obyčajnými stovkami obyvateľov, zasadené do krajiny zdanlivo načrtnuté rukou viníc, ktorí s vinicami ako štetcom a kopcami ako plátnom tieto krajiny transformovali. do maľby a umeleckého diela. Pestovanie vínnej révy je od samého začiatku živým srdcom Bricco dei Guazzi, čo potvrdzuje jeho história siahajúcu až do roku 1400. Tu sa každý kúsok krajiny s konkrétnym mikroprostredím a osobnosťou spája s rôznymi hroznovými vytvoriť po spracovaní vo vinárstve jedinečné víno, vyjadrenie jeho pôvodných miest. Zachovať autentickosť umenia vinárstva tiež znamená uchovať a veriť v natívne odrody, objaviť a rozvíjať ich potenciál. Symbolom tejto filozofie je nedávne znovuobjavenie Albarossy, z ktorej je Bricco dei Guazzi so svojimi 5 hektármi jedným z najväčších svetových producentov. V roku 1938 študoval Dr. Dalmasso, rodák z Asti a odborník na vínnu révu, odrody viniča v Piemonte, keď mal šťastnú intuíciu kríženia silného Nebbiolo di Dronero s Barberou, aby prekonal množstvo kritických problémov ovplyvňujúcich jednotlivé odrody. Medzi rôznymi získanými klonmi sa od 90. rokov zdalo, že najväčšiu pozornosť upútal Albarossa pre svoje špecifické vlastnosti.
Zobrazit nabídku
Jedinečná zóna, ktorá ťaží z jazera a krajiny, spoločnosti, ktorej sa podarilo interpretovať svoj potenciál, a vína, ktoré našlo svoj najčistejší výraz v tomto stretnutí prírody a človeka: Lugana. Príbeh Cà Maiol bol vždy spojený s touto špeciálnou bielou, a to vďaka prezieravosti a vášni pre nové výzvy milánskeho podnikateľa Waltera Contata, ktorý v roku 1967 založil svoje panstvo práve tu na južnom brehu Gardského jazera, kde Vinič Turbiana vždy prinášal tie najlepšie výsledky. Rodina ako strážca tradícií. Zachovanie vinohradnícko-vinárskej tradície zóny a reprezentácia inovácií v oblasti výroby vína boli ciele Cà Maiol už od začiatku: ciele, ktoré boli obnovené v roku 1996, keď panstvo prešlo do rúk detí zakladateľa Waltera Contato. Nová generácia zdedila jeho vášeň pre región, lásku k vínu Lugana a túžbu pokračovať vo vývoji a zlepšovaní vynikajúcich produktov spoločnosti. Výsledkom je, že 110 hektárov pozemku je dnes úrodnými strážcami priekopníckeho vinárstva a vína s výraznou miestnou identitou. Vďaka svojej jedinečnej textúre a súčasnému štýlu sa mu podarilo získať si chuťové bunky po celom svete.
Zobrazit nabídku
Radi tomu hovoríme „Metódo Ca' del Bosco“. Zahŕňa našu predstavu o Metodo Franciacorta. Osobné, možno aj romantický nápad. Znamená to prijať dokonalosť vo víne, integritu územia a rešpekt k tradícii. Úcta k tradícii pre nás znamená neustále zlepšovanie a nikdy neustúpiť na všeobecnú a možno skôr suchú oslavu pamäti. Spojenie modernity a minulosti. Veríme, že je to možné. Je to rozhodnutie prírody. Príroda ukazuje spôsob, ako premeniť víno na umenie. Ľudské ruky a zručnosti však transformáciu urýchľujú. Metódo Ca 'del Bosco je porovnateľné so žiadnym iným. Je to individuálny, idealistický a možno aj inšpiratívny pohľad na Metodo Franciacorta. Akonáhle sú hrozno zozbierané, sú pomocou špeciálnych prípadov triedené a chladené. Každá partia je vybraná skúsenými očami, než ich zútulníte v našom „berry spa“, exkluzívnom systéme umývania partií vzduchovými bublinami, ktorý obsahuje tri máčacie kade. Čím čistejšie je hrozno, tým čistejšie je víno. Po drvení v neprítomnosti kyslíka nasleduje fermentácia v malých dubových sudoch alebo kadiach. Gravitačný prenos muštov a vín sa uskutočňuje pomocou dvoch „plniacich nádrží“. Každý detail je zásadný. Riadené prostredie, špičkové technológie a nástroje, inovatívny design. Obratné používanie dreva.
Zobrazit nabídku
Nápadná, biela stavba minimalistickej línie, takmer bezprecedentná, stojí v Sulcis Iglesiente, nežne obklopená svahmi s výhľadom na Porto Pino. Vynára sa z tmavej zelene stredomorského kroviny a viníc, spokojne hľadí na krajinu, ktorá sa z nej rozprestiera všetkými smermi, a na plody svojej vlastnej práce, s úžasom a úžasom zaznamenaná množstvom očí, ktoré dokážu vidieť to aj z diaľky.. Usadlosť zahŕňa 70 hektárov v srdci Sulcis Iglesiente. Najväčšia časť viníc sa nachádza v oblasti Sant’Anna Arresi, v údolí chránenom pred vetrom mistral a obklopenom morom. Vinice sú vertikálne vedené, väčšinou do ostrohového kordónu, niektoré do alberello alebo kríka, v závislosti od miestnych podmienok a expozície.
Zobrazit nabídku
Nachádza v malom rohu regiónu Abruzzo, v meste Bolognano, ktorý je predovšetkým hornatý a kopcovitý. Vďaka svojim klimatickým podmienkam ponúka jedinečné miesto na pestovanie vínnej révy. Nížinu tohto regiónu tvorí úzky pás, ktorý verne kopíruje breh Jadranu a nezasahuje do vnútrozemia. Táto oblasť má celkovú rozlohu 10 794 Km2 a 1,5 míľ obyvateľov. Hlavným mestom je L'Aquila a celá oblasť je rozdelená do štyroch provincií L'Aquila, Teramo, Chieti a Pescara. Cantina bola založená v roku 1978 rodinou Zaccagnini av súčasnej dobe sa jedná o jeden z najuznávanejších vinárstva regiónu. Celkové množstvo viníc číta 150 Ha starostlivo obhospodarovaných a neustále kontrolovaných. Vďaka starostlivej práci sú vína pod menom Zaccagnini oceňované po celom svete. Celková ročná produkcia je viac ako 1,2 míľ fliaš ročne a približne 70 % celkovej produkcie je určených na zahraničný trh v 36 krajinách sveta, vrátane Českej republiky.
Zobrazit nabídku
Príbeh vinárstva Ermes má korene v nedávnej minulosti, ktorá bola postihnutá ničivým zemetrasením a následnou rekonštrukciou. Počas noci medzi 14. a 15. januárom 1968 zničilo ničivé zemetrasenie časť malých miest v belickom údolí, ako sú: Gibellina, Salaparuta, Poggioreale, Partanna, Santa Ninfa, Salem, Santa Margherita z Belicie, Montevago a Sambuca. Z rovnakej krajiny, kde bolo toľko vzaté, sa skupina mladých pestovateľov hrozna rozhodla začať znova a vydala sa na cestu evolúcie. V roku 1998 bolo uskutočnené sociálne a ekonomické vykúpenie zakladaním vinárstva Ermes, ktorého sídlo sa nachádza v srdci Belického údolia, medzi obcami Gibellina a Santa Ninfa. V srdci Sicílie, s jedinečným územím charakterizovaným odlišnou mikroklímou a pôdami rôzneho geologického pôvodu. Vinárstvo pracuje v rámci ekologického pestovania s najvýznamnejšími a uznávanými pôvodnými odrodami, ako sú Nero d'Avola, Grillo, Catarratto, Inzolia, Zibibbo a Grecanico a tiež s niekoľkými vinicami s odrodou Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, chardonnay, , Sangiovese, Pinot Grigio a Sauvignon Blanc.
Zobrazit nabídku
1962: OTCOVIA San Marzano je malé mesto v centre Primitivo di Manduria DOP, pás zeme medzi morami, ktoré obmývajú región Puglia. Práve tu založilo 19 vinohradníkov Cantine San Marzano. Dávno predtým, ako bolo vytvorené označenie pôvodu a celosvetovo uznané Primitivo di Manduria, išli za snom. 1982: PRIMUS INTER PARES Francesco Cavallo bol vymenovaný za predsedu predstavenstva. Vulkanická a vizionárska osobnosť, kormidelník našej reality. Štyridsať rokov nepretržitého predsedníctva, plánovania budúcnosti a dohľadu nad súčasnosťou vinárstva. 1996: PRVÉ FĽAŠE Nasadenie a obetavosť členov umožnila kúpu modernej plniarne. Z pivnice vyšli prvé fľaše, ktoré spustili prechod od komodity k značke. Od hromadného hospodárstva až po priamy vzťah s konečným spotrebiteľom. 2000: SESSANTANNI Ikonický štítok San Marzano zhŕňa jeho filozofiu a podstatu. Vyrába sa zo starého viniča a je vyjadrením tisícročného vzťahu medzi našincami a hroznom Primitivo. Sessantanni Primitivo di Manduria DOP je značka, ktorá zmenila vnímanie puglianskych vín na celom svete. 2015: SAMIA Naša záhrada pri mori. 120 hektárov, ktorým dominuje tradičný statok zo 16. storočia, ktorý možno vidieť, ako sa prechádza nekonečnými radmi viniča, rozľahlými kríkmi a poliami s ovocnými stromami. Miesto práce a výroby, laboratórium udržateľnosti v neustálom rozvoji. Ideálna scéna na zdieľanie a premietanie stredomorskej krásy, destilácia zážitku, ktorý San Marzano ponúka svetu.
Zobrazit nabídku
V srdci rímskych Castelli, kde vinárska kultúra a vášeň pre tradície minulosti zachovávajú svoju chuť nedotknutú, vznikajú pivnice Silvestri. Príbeh začal v roku 1929 v obci Genzano di Roma, kde jeho zakladateľ Alfredo Silvestri oživil vinifikáciu a stáčanie vín z Castelli Romani. Vášeň, rovnako ako skúsenosti a profesionalita, sa dedia z otca na syna a dnes sú pivnice Silvestri vedené jeho synom Dante, jeho manželkou Beatrice a jeho synovcom Alfredom. Nová a moderná stavba v obci Lanuvio sa nachádza na slnečných kopcoch Castelli Romani, z ktorých svahov stúpa morský vánok, ktorý zmierňuje letné teplo a stáva sa prirodzeným tajomstvom slaných a plných zmesí našich vína. Spoločnosť Cantine Silvestri získala regionálny príspevok v rámci výzvy zahájenej spoločnosťou Lazio Innova POR FESR Lazio 2014-2020 Axis 3 Competitable: „Stimuly pre nákup služieb podpory internacionalizácie v prospech malých a stredných podnikov -„ VOUCHER INTERNATIONALIZATION “, výberové konanie, ktorého cieľom je propagácia konkurencieschopnosť malých a stredných podnikov, vývoj a implementácia nových obchodných modelov pre malé a stredné podniky, najmä pre internacionalizáciu, zvýšenie úrovne internacionalizácie regionálnych produkčných systémov. Vďaka tomuto príspevku mohla spoločnosť Cantine Silvestri začať internacionalizačný projekt, v rámci ktorého bude spoločnosť v budúcich rokoch rásť, čo jej umožní propagovať jej značku a produkty a posilniť jej prítomnosť aj mimo talianske hranice.
Zobrazit nabídku
Na žiadnom inom mieste farmárskej tradície a inovácie sa dokonale nekombinujú ako v pivnici. Tu sa celé hrozno vyloží na linku, ktorá je schopná automaticky oddeliť všetky zelené časti, ktoré destemmer nie je schopný odstrániť. Dôkladná starostlivosť vo vinici sa prenáša do pivnice. Výsledok? Jediné, čo musíte urobiť, je otvoriť fľašu Caparzo a nájdete všetku starostlivosť a pozornosť rituálu, ktorý sa rok čo rok opakuje. „Počiatky plateného mena Caparzo sú stále neznáme. Podľa niektorých ľudí by názov mal byť odvodený, ako ukazujú staroveké mapy, z Ca 'Pazzo; podľa iných by mal tento termín pochádzať z latinčiny Caput Arsum a mal by označovať „miesto dotknuté slnkom.“ Začiatok histórie Caparza siaha až do konca šesťdesiatych rokov, keď skupina priateľov, ktorá mala rada Toskánsko a víno, kúpili starú zrúcaninu s vinicami v Montalcine. Sme na úsvite Brunello di Montalcino, asociácia bola práve založená a producentom-stáčiarňam je len 13. Statok bol zrekonštruovaný, modernizovaný a nové vinice boli vysadené. Za krátku dobu sa Caparzo dokázalo presadiť na trhu Brunello. Od prvých radov viníc a od prvých pivničných zážitkov uplynulo tridsať rokov. V roku 1998 došlo na statku k obratu, keď Elisabetta Gnudi Angelini purchasea sed Caparzo. Okamžite uskutočnila svoje ciele: spojiť tradíciu s inováciami a vytvoriť vysoko kvalitné víno, vyjadrenie vynikajúceho teritória, za pomoci svojho syna Igina a dcéry Alessandry.
Zobrazit nabídku
Casa Rinaldi je pomenovaná po starobylej octovej pivnici rodiny Rinaldi: magické miesto, kde sa akoby zastavil čas. Tu ležalo štyridsať klasických a vzácnych sudov zo 16. a 17. storočia, ktoré sa dodnes používajú na uskladnenie vynikajúceho, celosvetovo známeho čierneho zlata z Modeny. Práve v tejto octovej jedálni sa začala naša história, z našej skutočnej vášne pre balzamikový ocot z Modeny. Dnes Naša centrála sa aj dnes nachádza niekoľko metrov od starobylého domu Casa Rinaldi na vidieku mesta Modena, v samom srdci regiónu Emilia Romagna – talianskeho údolia s potravinami. Nehnuteľnosť bola nedávno zrekonštruovaná a teraz je modernou avantgardnou budovou, ktorú navrhli architekti Marco a Stefano Fontana. Naša centrála je vybavená open space kanceláriami, veľkým showroomom a antiseizmickou logistikou. Hneď vedľa neho sme postavili sklad s rozlohou viac ako 7 000 metrov štvorcových, 15 metrov na výšku, viac ako 1 500 fotovoltaických panelov a niekoľko chladiarní.
Zobrazit nabídku
Casale del Giglio je veľmi inovatívnym projektom, ktorý vznikol v roku 1967 v stredotalianskom regióne Lazio, cca 50 kilometrov južne od Ríma, v zóne, bez akejkoľvek vinárskej tradície, z ktorej ťažia takmer všetky ostatné regióny Talianska. Dr. Berardino Santarelli spoločne so svojim synom Antoniom v roku 1985 zahájili odvážny projekt bez akýchkoľvek poznatkov svojich predkov a vysádzali za významnej podpory agrárnej komory Talianska 60 svetových odrôd v mieste, kde sa historicky vinič objavoval len sporadicky. Tento ich odvážny počin inšpiroval aj mnoho významných profesorov enológie, ktorí spoločne s archeológmi a inými vedcami, ktorí im významnou mierou pomáhali v ich rozhodovaní. Dvadsaťročný výskum preukázal vynikajúce výsledky najmä niektorých veľmi netypických medzinárodných odrôd pre región Lazio. Z počiatočných 60 odrôd bolo vyselektovaných 20, z ktorých sa dnes pripravuje 13 vín. V portfóliu odrôd tejto unikátnej pivnice nájdete skutočné „atypy“ ako je Petit Manseng, Petit Verdot alebo Viognier. Najväčším vínom pivnice je Mater Matuta, kupáž Petit Verdot a Syrah. Pivnica využíva gravitáciu a je vybavená modernou technológiou. Casale del Giglio obhospodaruje plochu s rozlohou 150 hektárov, z ktorých 125 je vysadených viničom. Filozofia vinárstva tkvie v objavovaní nových možností, nových odrôd, nových terroir, kde môžu vzniknúť unikátne vína. Na novo objavených miestach, ktoré síce nemajú obrovské meno a tradíciu, ale rozhodne majú potenciál a kvalitu. Vinárstvo sa popri kultivácii viniča podieľa spoločne s Amsterdamskou univerzitou a miestnymi radcami na archeologickom výskume antickej dediny Satricum, ktorý prebieha v okolí Casale del Giglio. Pri posledných vykopávkach bola objavená tajná chodba, ktorá viedla do neďalekého chrámu vysväteného bohyni Mater Matuta, antickej bohyni úsvitu. V útrobách tejto chodby bola odkrytá keramická čaša na víno, ktorej vek bol stanovený okolo 5. storočia pred Kristom. Tento pohár sa objavuje aj v znakoch vinárstva Casale del Giglio.
Zobrazit nabídku
Láska k Toskánsku a silná vášeň pre vína priviedli Claudia Tipu a jeho sestru Mariu Iris Bertarelli do kopcov Montecucca, kde v roku 1999 získali a zrekonštruovali hrad ColleMassari, pevnosť z 13. storočia, ktorá bola pôvodne usadlosťou oblastnej šľachty spolu s jeho vinice. Ako sa zistilo v etruských artefaktoch a rímskych mozaikách nájdených v okolí panstva ColleMassari, víno sa tu vyrába už od pradávna. Dnes má usadlosť celkovú rozlohu 1 200 hektárov, z čoho 120 hektárov tvoria vinice a takmer 90 hektárov olivových hájov (tri stromy majú dokonca viac ako 900 rokov). Medzi kľúčové jednotlivé vinice patrí 50-ročný vinič Sangiovese nazývaný Poggio Lombrone av skutočnosti boli vo vinárstve následne vysadené klony tohto Sangiovese, aby sa zvýšili vinice; spolu s bielymi viničmi Vermentino vysadenými v roku 2000.
Zobrazit nabídku
Všetko začalo koncom 30. rokov, keď Ricardo Ceretto, zakladateľ rovnomenného rodinného vinárstva, vysádzal prvý vinohrad na zvlnených kopcoch piemontskej krajiny v oblasti Langhe. Ricardovu víziu potom plne podporili obaja jeho synovia, Bruno a Marcello. Ich vášeň a láska k miestnej pôde viedla k obrovskému úspechu vtedy prakticky začínajúceho vinárstva. Bratia Barolo, ako sa im často hovorí, sa zaslúžili o rýchly vzostup vinárstva smerom do kvality, a to hlavne vďaka vytvoreniu unikátneho projektu selekcie najlepších terroirov. Týmto vyselektovali najlepšie CRU vinice pre vína Barolo a Barbaresco, ktorých mená sa postupom času stali legendami. Počas 30 rokov vystavali skupinu malých nezávislých vinárstiev v rôznych častiach Langhe, ktoré dnes tvoria celé portfólio vinárstva Ceretto. Ich entusiasmus pre produkciu vysoko kvalitných vín sa stal doslova ich životom, čo viedlo k novej vízii produkcie vína ako umeleckého diela. Táto vízia dala vzniknúť novým myšlienkam. Najväčším príkladom bol projekt výstavby svetoznámej kaplnky priamo na vinici Brunate. Kaplnku "Barolo" navrhol jeden z najvplyvnejších umelcov súčasnosti Sol LeWitt v spolupráci s významným ilustrátorom Davidom Tremlettom. Ďalším výrazným počinom bola výstavba nového vinárstva na kopci Bricco Rocche. Ide o sklenenú budovu s majestátnym výhľadom do prekrásnej krajiny Langhe. Rodina Ceretto dnes hospodári na 120 hektároch pôdy a portfólio tvoria najmä tradičné odrody Piemonte. Aj dnes je vinárstvo Ceretto silne spojené s kultúrou. Všetky budovy stavali slávni architekti a vinety ich vín sú spracované významnými umelcami. Kultúra bola vždy súčasťou rodiny Ceretta. Dodnes je vinárstvo rýdzo rodinným podnikom.
Zobrazit nabídku
K dobrému vínu potrebujete viac než len kvalitné hrozno. Výroba tejto „špeciálnej fľaše“ vyžaduje ľuďom vášeň, lásku k ich krajine, rodinnú identitu a neustále odhodlanie túžiť po dokonalosti. Tieto hodnoty sme pestovali rok čo rok, zber za zberom, generáciu za generáciou. Rodina Chiarli sa dnes aj naďalej zaoberá výzvou výroby vín, ktorá oznamuje tieto ideály, ľahko pijúcich vín, ktoré majú korene vo svojej krajine, sú prístupné všetkým, inovatívne, nekompromisné a tiež často prekvapivé. Jednoducho povedané, Chiarli si kladie za cieľ zaručiť spotrebiteľom, že pijú to najlepšie víno, aké môže najväčšie, najstaršie a najslávnejšie rodinné vinárstvo v Emilia Romagna vytvoriť. A sme na to hrdí. Pýcha na našej zemi, s jej plodmi a tradíciami, nám poskytuje neobmedzenú energiu na pokrok a zlepšovanie. Rodina Chiarli, vždy s týmito princípmi, je pripravená na dnešnú úlohu: obnoviť imidž a zvýšiť hodnotu Lambrusca a vín v našej oblasti. To sa dá dosiahnuť iba vďaka jedinečným viniciam, vinárstvu postavenému pre dokonalosť a veľkú vášeň s výsledkom získavania vysoko postavených a elegantných vín.
Zobrazit nabídku
Názov je syntézou dávnej histórie Franciacorty, jej 19 obcí a ich povolania pre vynikajúce poľnohospodárstvo. V roku 1500, keď bola Benátska republika na vrchole svojej nádhery, Franciacorta vyrábala jedlo a víno určené pre stoly princov, kráľov a bohatých obchodníkov. Pre Franciacortu bolo krásne mesto Benátky výberovým trhom na uvádzanie vín. Ak sa pozriete na fľaše v kľude vo vnútri tunelov, okrúhly symbol je vizuálnym znázornením konkrétneho dna fliaš určených pre Franciacortu, zatiaľ čo druhý znak reprodukuje tvar dutiny, ktorá sa vytvára v medzipriestoroch stohov. Kombinácia, ktorá sa v nadväznosti na dvojitý názov vinárstva zameriava na hodnotu prirodzeného a pomalého vývoja CO2, aby prostredníctvom jemnej a perzistentnej perlácie dosiahla najhlbšie a najrozsiahlejšie nuansy chuti.
Zobrazit nabídku
Najnovšou akvizíciou spoločnosti Genagricola v odvetví vinárstva je Costa Arènte, 86 hektárová usadlosť (35 ha) so 42 akry (17 ha) viníc v údolí Valpantena neďaleko Verony. Statok, ktorý bol získaný v roku 2015, sa nachádza v obci Grezzana v nadmorskej výške 820 až 1150m.n.m., na hlinitých vápenatých pôdach. Nachádza sa na vrchole kopca („costa“ znamená „kopec“ alebo „hrebeň“ vo Veronese dialekte) a je obklopený vinicami na troch stranách. Expozícia Costa Arènte je obzvlášť priaznivá pre produkciu zdravého hrozna, schopného podstúpiť proces sušenia nutný k vytvoreniu Amarone, symbolického vína regiónu. Vinárstvo prešlo významnou transformáciou a Giovanni Casati, skúsený agronóm a enológ, zriadil rezidenciu v Costa Arente, aby dohliadal na transformáciu z prvej ruky. Riccardo Cotarella, konzultantský enológ Genagricola, si túto ambíciu vzal ako svoju vlastnú, poskytol svoj osobný prínos s vášňou a nadšením a spolupracoval so svojim tímom vedľa Casati na definovaní konečnej formy miestnych vín. Na usadlosti sa produkujú len tri vína. Klasická Valpolicella, Ripasso a najvyššie víno regiónu Amarone.
Zobrazit nabídku
Všetko to začalo Antoniom Del Tufom a jeho manželkou Agátou, ktorí sa v roku 1968 rozhodli priviesť k životu sen. Odvtedy na seba nadviazalo množstvo podujatí až do súčasnosti, kde sa pôvodne činnosť samostatného farmára zmenila na skutočnú spoločnosť, ktorá zahŕňa vinárstvo, enolokandu, farmu a mnohé ďalšie. služby. Čo sa však v priebehu rokov nikdy nezmenilo, je rodinný rozmer Del Tufa. Teraz má opraty v rukách ich syn Bruno, ktorý, vždy sprevádzaný skúsenosťami svojich rodičov a podporovaný svojimi sestrami, hrdo nesie realitu v neustálom hľadaní inovácie v metóde, no zároveň s mimoriadnym rešpektom voči tradičné hodnoty, ktoré ju vždy charakterizovali. Či už sa rozhodnete na obed, ochutnať alebo zostať na noc, zážitok, ktorý zažijete v Del Tufo, je neoceniteľný. Na vrchole kopca s úchvatným výhľadom a úplne obklopený vinohradmi schopnými ponúknuť na každé ročné obdobie inú podívanú sa budete cítiť ako na streche sveta, obklopení pocitom slobody a pohostinnosti, na ktorý sa nezabúda.
Zobrazit nabídku
V Di Majo Norante je šľachtická rodina, ktorá je spätá s kultiváciou vína už od 18. storočia. Hlavným cieľom je produkcia kvalitných vín z lokálnych odrôd. Vinárstvo Di Majo Norante sa nachádza na usadlosti Markíze Norante zo Santa Cristina v juhotalianskom regióne Molise pozdĺž Jadranského mora. Molise je najmenej presláveným regiónom celého Talianska. Ide o malý kúsok krajiny medzi regiónmi Puglia a Abruzzo. Aj napriek tomu sa Molise z historického hľadiska radí medzi veľmi významné regióny. O kultivácii vína tu tu hovorí už v rokoch 500 p.n.l., kedy bol región osídlený predrímanskými civilizáciami Sanniti a Osci. Vinič tu má ideálne podmienky. Tvoria ich predovšetkým vynikajúce pôdne zloženie, Apeniny a Jardanské more. O tom napokon svedčí aj zaradenie dvoch oblastí do apelačného systému DOC. Sú to Biferno DOC, pomenované podľa najväčšej rieky Molise, a údolia medzi Jadranom a Apeninami, Pentro di Isernia DOC. Na usadlosti rodiny Norante sa starostlivo venujú kultivácii viniča už od 18. storočia. O tom svedčia rozsiahle pivnice, ktoré dodnes slúžia na zrenie vín. Inovácia prišla však až v 60. rokoch 20. storočia. Presnejšie v roku 1968, kedy Luigi Di Majo postavil úplne novú modernú cantinu, ktorú nazval Di Majo Norante. Aj existujúce vinohrady boli rozšírené aj do oblasti Ramitello, kde sa vinič teší vynikajúcej expozícii. Súčasný majiteľ Alessio Di Majo pracuje vo svojich pivniciach bok po boku s excelentným enológom Riccardom Cotarella, aby bola zaistená čo najvyššia konzistentná kvalita vín Di Majo Norante.
Zobrazit nabídku
Dobré veci sú vždy najjednoduchšie. To je tajomstvo úspešnej spoločnosti. Divella vyrába pšenicu tvrdú od roku 1890: príbeh začal, keď Francesco Divella postavil svoj prvý mlyn na múku v Rutigliane, malej poľnohospodárskej komunite blízko Bari. V priebehu rokov sa tvrdá práca mnohých ľudí vyplatila. Transformovali spoločnosť, teraz vo svojej štvrtej generácii, na základný kameň globálneho potravinárskeho priemyslu. Naše poslanie je možné zhrnúť do niekoľkých bodov: kontrola kvality, starostlivý výber surovín a moderné technológie; pozornosť na zdravie a bezpečnosť spotrebiteľa; rešpekt k životnému prostrediu a sociálna zodpovednosť. Naše cestoviny z krupice z tvrdej pšenice sa vyrábajú z krupice z tvrdej pšenice pestovanej v Taliansku a krajinách EÚ a mimo EÚ v Taliansku.
Zobrazit nabídku
História vinárstva sa viaže k prvej polovici 20. storočia. Dokument, ktorý potvrdil vznik tohto vinárstva, bol podpísaný 23. augusta 1933. Práve v tento deň vzniklo partnerstvo medzi siedmimi vinármi, ktorí sa rozhodli spojiť svoje sily, aby zachovali vinársku kultúru v okolí Verony. Táto iniciatíva prišla práve z túžby o zachovaní a ochránení charakteru a kvality vín z benátska. Jedinou schodnou cestou k naplneniu tohto cieľa bolo združovanie malých pestovateľov, aby bolo možné vzdorovať rýchlo sa meniacemu trhu. Staroveká Villa Novera v Santa Maria di Negrar bola vďaka vynikajúcej vybavenosti vôbec prvým sídlom vinárstva. Avšak v 50. rokoch sa z dôvodu stále sa zvyšujúceho počtu členov družstva sa vinárstvo presťahovalo do existujúcich priestorov priamo v Negrare. Aj naďalej je hlavným cieľom vinárstva Cantina Valpolicella Negrar najmä zvyšovanie kvality hrozna as tým samozrejme aj šírenie osvety tunajších vín, vinárstva a enológie. Dnes Cantina Negrar združuje vyše 200 vinohradníkov, ktorí obhospodarujú necelých 500 ha vinohradov situovaných výhradne v kopcovitom teréne okolí mestečka Negrar. Vďaka stálej snahe o produkciu kvalitnejších vín a najmä vďaka dlhoročným skúsenostiam sa podarilo aj vyčleniť najlepšie polohy na pestovanie lokálnych odrôd, čo dalo základ pre dnešné jednotlivé Cru. Pre svoje najlepšie vína sa používa výhradne meno DOMINI VENETI. Meno, ktoré bolo prevzaté z histórie, z čias Benátskej republiky, pod nadvládou ktorej boli pozemky okolo Valpolicelly v rokoch jej najväčšej slávy (okolo roku 500).
Zobrazit nabídku
Volám sa Donatella Cinelli Colombini a vítam vás v Casato Prime Donne v Montalcine a Fattoria del Colle v Trequande, v krajine skvelých toskánskych červených vín. Moji predkovia boli majiteľmi týchto statkov už na konci 16. storočia a dnes sú verejnosti prístupné na výlety a pobyty, kde si človek môže užiť zážitky v najkrajšej krajine sveta. Casato Prime Donne, prvé talianske vinárstvo, v ktorom pracujú výhradne ženy, dosiahlo medzinárodný úspech vďaka kvalite svojho Brunella. Fattoria del Colle je pokladnicou pamätí, kde si návštevníci môžu vyskúšať históriu toskánskej krajiny uprostred nekontaminovanej a organicky pestovanej prírody. 336 hektárov na kopcoch s výhľadom na Montalcino a jeho Brunello, Chianti Classico a oblasť Nobile di Montepulciano. Križovatka skvelých červených vín. Krajina, ktorá rodí biele hľuzovky a mimoriadny extra panenský olivový olej, zdedená Donatellou Cinelli Colombini v roku 1998. V súčasnej dobe vo Fattoria del Colle pestujeme 160 hektárov obilnín, 6 hektárov olivových hájov a 17 hektárov viníc so Sangioves Foglia Tonda, stará autochtónna réva opustená po viac ako storočí, ktorú sme znovu uviedli na trh. Nadmorská výška Colle vo výške 204 metrov nad morom a veľký teplotný rozdiel medzi dňom a nocou vďaka blízkosti „Kréty Senesi“ určujú zvláštne bohatstvo vôní vín z tejto oblasti, ktoré sú intenzívne, zložité a mimoriadne jemné. Dnes sa Fattoria del Colle stala vinárskou destináciou, prvým vinárstvom, ktoré má trvalé aktivity, každý deň 5 rôznych zážitkov, dve prehliadky so sprievodcom, vertikálnu ochutnávku Brunella, ochutnávkový obed a krátku lekciu varenia.
Zobrazit nabídku
Skupina Duca di Salaparuta vlastní tri historické značky vín, ktoré reprezentujú Sicíliu a Taliansko po celom svete: Corvo a Duca di Salaparuta, založené v roku 1824, a Florio v roku 1833. Spojené do jednej skupiny rodinou Reina, tieto dve spoločnosti dnes tvoria najväčšie súkromné vinárska skupina na Sicílii. Vyjadrujú históriu ostrova a jeho krajinu prostredníctvom ich sugestívnych stavov a historických vínnych pivníc Marsala a Casteldaccia, ale predovšetkým prostredníctvom svojich vín. Tri prístupy, ktoré zdieľajú rovnakú vášeň pre ich územie a pre inovácie. Voľba najlepšej krajiny, starostlivosť o ich vinice, neustále kontroly kvality u hrozna a vín. A nakoniec vám ich prinášame. Hlboké korene na slnkom zahriatych pôdach Sicílie zdieľajú všetky vína skupiny Duca di Salaparuta. Dedičstvo farieb, vôní a chutí, ktoré vyvážame do celého sveta.
Zobrazit nabídku
V roku 1582 princezná Margherita d´Augusta, dcéra cisára Karola V. a manželka Ottavia Farnesa kúpila mesto Ortona za 52 000 dukátov. Očarená nedotknutou prírodou a malebným krajom sa rozhodla vystavať palác “Pallazo Farnese” na pobreží tohto krásneho prístavného mesta kde by strávila svoj vek. Odjakživa vkladala veľké úsilie do obhospodarovania svojich polí, najmä vinohradov. Jej víno sa stalo neoddeliteľnou súčasťou osláv na všetkých európskych kráľovských dvoroch. Na znak vďaky za preslávenie miestnych vín farmári zachovali meno Farnesa. Aj dnes sa hrozno pre vína Farnesa kultivuje na rovnakých viniciach na severnej strane v údolí rieky Morro, kde sa teší vynikajúcej expozícii. Veľký vplyv na kvalitu miestneho hrozna má aj neďaleká hora Maiella (3000m), ktorá vytvára perfektné klimatické podmienky pre vytváranie excelentných vín. O štyri storočia neskôr sa vína s menom Farnesa opäť produkujú v rovnakom údolí Colline Teramane, ktoré vďaka obrovskej kvalite hrozna získalo apelačné označenie DOCG. Vinárstvo Farnesa, dnes už hojne obklopené množstvom monumentálnych podnikov, sa rozprestiera na ploche 13 tisíc metrov štvorcových, ktoré boli úplne rekultivované v roku 2004. Dnešní vlastníci Valentino Sciotti a Camillo De Iuliis zhŕňajú filozofiu vinárstva do dvoch slov "Progetto Qualita" (u nás jedným slovom "kvalita"). Táto filozofia je striktne nasledovaná každým pracovníkom vinárstva, aj keď rola, ktorú vo výslednom víne hrá je minimálna. Tento štandard vykonáva víno od počiatku, teda od práce na vinici, až po fľašu. O tom svedčí aj veľmi cieľavedomý mladý tím nadaných enológov, vedený uznávaným profesionálom Filippom Baccalaro a Profesorom Máriom Ercolino.
Zobrazit nabídku
Vinárstvo Tenute del Cerro nájdeme v malebnej kopcovitej krajine v srdci Toskánska, neďaleko významnej vinárskej dediny Montepulciano. Fattoria del Cerro je najväčším vinárstvom s registrovanými vinicami na produkciu vína Vino Nobile di Montepulciano. Farma sa rozkladá na ploche o 600 hektároch, z ktorých 170 je vysadených viničom. 93 hektárov pre Vino Nobile di Montepulciano, 36 hektárov pre Rosso di Montepulciano, 20 hektárov pre Chianti Colli Senesi a 21 hektárov pre ostatné odrody ako sú Colorino, Merlot a Chardonnay. Farma tiež vlastní 13 hektárov olivových hájov a 180 hektárov lesov a 241 hektárov polí. Hlavným cieľom vinárstva na čele s hlavným enológom Lorenzo Landi je produkovať vysoko kvalitné vína Vino Nobile, ktoré po Brunelle ako druhé získalo apelačné zaradenie DOCG. Vino Nobile je vo vinárstve Fattoria del Cerro produkované v troch formách. Klasické Vino Nobile di Montepulciano ako Riserva a najväčšie víno vinárstva z malej cru vinice Antica Chiusina.
Zobrazit nabídku
Je to rodinné vinárstvo, založené v roku 1861. Vinice s rozlohou približne 20 hektárov sa nachádzajú v prírodnom parku Mount San Bartolo na severe regiónu Marche. Rozkladajú sa nad veľkolepými útesmi Focara na pobreží Jadranského mora, niekoľko kilometrov od mesta Pesaro. Chladná mikroklíma tohto úseku severne orientovaného pobrežia a vápencovej pieskovcovej pôdy umožňujú výrobu dlhovekých vín s veľkou rovnováhou medzi štruktúrou, hĺbkou, čerstvosťou a eleganciou. Hlavnou odrodou vinárstva Fattoria Mancini je Pinot Noir, ktorá bola do tejto oblasti zavedená na začiatku devätnásteho storočia napoleónskou správou a ktorú rodina kultivuje už po päť generácií vinárov. Po dvoch storočiach evolúcie a adaptácie je tento konkrétny Pinot Noir teraz úplne správne považovaný za lokálny strapec. Okrem toho sú pestované vo Fattoria Mancini aj ďalšie typické miestne odrody: Sangiovese, Ancellotta a Albanella – typická a exkluzívna biela odroda z okolia mesta Pesaro. Fattoria Mancini je v srdci prírodného parku a stále viac sa zameriava na udržateľné vinárstvo, aby sa zabránilo použitiu chemických herbicídov, všetky nové vinice boli navrhnuté pre plne mechanickú správu pôdy a sú hnojené miestnym kompostom. Vo vinárstve sa spracovávajú len vlastné hrozno.
Zobrazit nabídku
Väčšina spoločností a značiek je silne prepojená so svojím územím pôvodu. Je však veľmi málo výrobcov, ktorých meno sa spája nielen s regiónom pôvodu, ale v širšom meradle aj s identitou krajiny a tým, čo vyvoláva. Je to história, ktorá posvätila túto úlohu a Fazi Battaglia patrí k tej obmedzenej skupine značiek, ktoré okamžite vyčarujú talianske produkty a náš spôsob bytia a života, ktorý nás preslávil po celom svete. 130 hektárov Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico predstavuje históriu a tradíciu vína Marche na celom svete. Hľadanie vynikajúcej kvality má pevné a vzdialené korene prostredníctvom selekcie viníc v najlepších oblastiach a neustáleho výskumu a experimentovania vo vinohradoch aj v pivnici. Fazi Battaglia vyniká na území svojimi krásnymi vinohradníckymi polohami, kde nájdeme veľké Verdicchio crus, výsledok starostlivého štúdia a extrémneho výberu. Vo svojej nezameniteľnej fľaši zostáva Titulus ikonickým vínom Fazi Battaglia. Len málo fliaš na svete je neoddeliteľne spojených s vínom, ktoré obsahujú, ako „Anfora Titulus“ Verdicchio dei Castelli di Jesi. Amfora Fazi Battaglia si v priebehu rokov dokázala zachovať svoje vlastnosti: zakrivený tvar, smaragdovo-zelenú farbu a zvitok. Dnes sa stále zvíja a viaže ručne, čo ilustruje ducha Fazi Battaglia: uprostred medzi remeselnou zručnosťou a inováciou.
Zobrazit nabídku
Poľnohospodársko-potravinársky sektor vo Verone zahŕňa rad fariem a spoločností všetkých veľkostí, ktoré sa zaoberajú výrobou, spracovaním, marketingom a distribúciou potravín a tiež sa podieľajú na kultúre potravín a vzdelávania. Medzi produktmi segmentu v oblasti Verony je veľmi oceňovaný príspevok na trh s ryžou vďaka vysoko kvalitnej odrode Vialone Nano, ktoré Európske spoločenstvo získalo status chráneného zemepisného označenia. Vialone Nano Veronese je výsledkom dlhého procesu hybridizácie a starostlivého výberu. Odvetvie vo Verone zahŕňa rad fariem a spoločností všetkých veľkostí, ktoré sa zaoberajú výrobou, spracovaním, marketingom a distribúciou potravín, a tiež sa podieľa na kultúre potravín a vzdelávania, školenia a výskumu v tejto oblasti. Medzi produktmi segmentu v oblasti Verony je veľmi oceňovaný príspevok na trh s ryžou vďaka vysoko kvalitnej odrode Vialone Nano, ktoré Európske spoločenstvo získalo status chráneného zemepisného označenia. Vialone Nano Veronese je výsledkom dlhého procesu hybridizácie a starostlivého výberu. Víno je nepochybne prevládajúcim vývozom z Verony. Provincia Verona vyrába jemné kvetinové a voňavé biele s ovocnými vôňami, ako sú Soave, Custoza, Lugana, Durello a Valdadige, a potom sú tu dobre štruktúrované červené s nádychom lesného ovocia a orientálneho korenia, ako sú Bardolino, Valpolicella a Amarone. Masiello Spoločnosť sa zrodila z vášne starého otca súčasných majiteľov, siahajúca až do prvého povojnového obdobia. Ten začal obchodovaním s miestnou zeleninou, najmä s olivami, a neskôr pridal množstvo ďalších produktov. Po smrti starého otca firmu riadili dvaja synovia Antonio a Romano, ktorí podnikali s rovnakým nasadením a vášňou ako ich otec. Ďalej rozšírili štruktúry a predstavili nové produkty vrátane artičokov. Dnes traja vnuci, Alessandro, Francesco a Valerio, synovia Romano, pokračujú vo vedení s rovnakou oddanosťou a odhodlaním a neustále posilňujú svoju prítomnosť na medzinárodných trhoch. Spoločnosť v súčasnosti vyváža do 55 krajín po celom svete. Masiello Food sa nachádza v srdci „Tavoliere delle Puglie“, jednej z oblastí s najlepším zameraním na pestovanie potravín. Výrobný areál pokrýva viac ako trinásťtisíc metrov štvorcových s 3 výrobnými linkami, čo zaručuje vysokú výrobnú kapacitu. Výber a spracovanie surovín sú pýchou našej spoločnosti, ktorá si cení plných 25 rokov skúseností a nedávneho znovuzrodenia. Nové logistické služby, riadenie pred a po predaji, ako aj starostlivé a cielené plánovanie výroby robia z našej spoločnosti referenčný bod v sortimente európskych agropotravín.
Zobrazit nabídku
Voľba ekologickej metódy je pre nás modelom trvalo udržateľného rozvoja, ktorý je založený na princípoch ochrany a zveľaďovania zdrojov a rešpektu k životnému prostrediu a zdraviu spotrebiteľa. Táto metóda predstavuje a zahŕňa naše hodnoty, pretože ide o metódu pestovania, ktorá nám umožňuje plánovať vinifikáciu priamo z vinohradu na základe viery v potenciál viniča bez chemikálií a rešpektu k vinohradníckej oblasti, vyhýbajúc sa akejkoľvek forme vnucovanie, ako sú chemické hnojivá a pesticídy, ktoré majú tendenciu stimulovať kvantitu rastlinnej produkcie na úkor kvality a ochudobňovať vzácny vzťah medzi pôdou, rastlinou a klímou. Ekologická certifikácia je teda zárukou pre spotrebiteľov, pretože plne vyjadruje náš záväzok k výrobe neustále kontrolovaných vín, ktoré prispievajú k ochrane zdravia, územia a trvalo udržateľného rozvoja.
Zobrazit nabídku
Marchesi Incisa della Rocchetta položil základ sláve vín z Bolgheri, keď v 50. rokoch 20. storočia stvoril víno s názvom Sassicaia. Prvý ročník tohto unikátneho vína prišiel na trh v roku 1968 a začal tak písať vinársku históriu Talianska. Presne o desať rokov neskôr sa ako druhé po Sassicaia zrodilo ďalšie kultové víno z Bolgheri, GRATTAMACCO. Usadlosť bola založená v 70. rokoch na kopci medzi Bolgheri a Castagneto Carducci. Piermario Meletti Cavallari, majiteľ a enológ v jednej osobe pôvodom z Milána, vždy sníval o vlastnom vinárstve. Hnaný týmto svojím snom sa vydal na cesty, aby našiel miesto, ktoré by vyhovovalo jeho predstavám. Na svojich cestách v Toskánsku uvidel usadlosť Grattamacco a hneď pochopil, že je miestom, o ktorom dlhé roky sníval. V roku 1977 sa prisťahoval a začal tu kultivovať vinič. Výsledkom a súčasne jeho debutom bolo víno Grattamacco, ktoré prvýkrát predstavil v roku 1982 a stal sa tak jedným z nosných pylierov supertoskánskych vín. Tento úspech je výsledok čisto organického prístupu ku kultivácii viniča (certifikácia AIAB), ktorý prináša dokonalú harmóniu medzi poľnohospodárskou činnosťou a prírodou. Vinifikácia prebieha v podobnom duchu, nie sú používané žiadne mechanické čerpadlá, aby nedochádzalo k ochudobňovaniu muštu, celý vinifikačný postup prebieha v drevených sudoch, macerácia výhradne v otvorených kadiach s ručnou “batonage”, zrenie potom v sudoch z francúzskeho duba. Vinárstvo má v súčasnej dobe 32 hektárov pôdy, z ktorých 12 je vysadených révou a 3 olivovníkmi, zvyšok tvoria prevažne lesy. Grattamacco sa spolu s vínami Sassicaia a Ornellaia stalo kultom a absolútnou hviezdou toskánskych vín. Usadlosť od roku 2002 vlastní a prevádzkuje Claudio Tipa, ktorý súčasne produkuje víno na usadlosti Castello Colle Massari, ktorá patrí k špičke v oblasti Montecucco, a Poggio di Sotto, ktorá je považovaná za špičku strán vín Brunello di Montalcino.
Zobrazit nabídku
Gusti Italia bola založená v roku 1998 pánom Francescom Falcone. Nachádza sa v južnom Taliansku, v regióne Apúlie ktorý je považovaný za najlepšie miesto na pestovanie olivovníkov v kvalite aj v kvantite. Firma sa od začiatku zamerala na výrobu extra panenského olivového oleja najvyššej kvality. V roku 2005 bol uvedený do výroby nový rad organických extra panenských olejov. Oleje Gusti Talianska sú výsledkom dôkladného a starostlivého výberu tých najlepších surovín. Distribúcia olejov tejto značky prebieha do celého sveta. Výrobky plne zohľadňujú vysoké nároky moderného spotrebiteľa. Kvalita je priebežne sledovaná s extrémnou starostlivosťou vo všetkých fáz výrobného procesu. Extra panenský olivový olej má prirodzený obsah fenolických zložiek a vitamínu E, ktoré zohrávajú dôležitú úlohu v blokovaní voľných radikálov a spomaľujú oxidáciu buniek, ktorá spôsobuje zápaly a starnutie. Olivový olej oceníte pre jeho extrémne jemnú chuť a využijete ho najmä pri príprave studenej kuchyne.
Zobrazit nabídku
Poďme sa radšej zaoberať skutočnou Mennea vín, s Vintage Tunina, vzrušujúcou plavbou Collio Goriziano." Silvio Jermann, mladý vinár a priateľ, šiel proti prúdu: viničil najlepšie hrozno, predovšetkým pinot bianco a sauvignon, z vinice v Tunine (dal mu meno, v Ronco del Fortino di Villanova di Farra, len milenec našej Casanova: Tunina) Výsledkom je bezkonkurenčné víno: bledo zlatožlté, radostné a brilantné, široká, tučná a zmyselná kytica (náznaky sladkej papriky, zrelých paradajok a agátových kvetov sa navzájom; chuť bez drsnosti a ochabnutosti, dokonca hrubá a zmyselná (s nevýslovnou eleganciou), živá chrbtica z látky, ktorá sa otvára až k chvostu páva, plný charakter a rasa.
Zobrazit nabídku
V malebnej krajine Južného Tirolska, v mieste s pohnutou históriou spätou s Rakúsko-Uhorským mocnárstvom, neďaleko vyhľadávaného jazera Lago di Caldaro, pri rovnomennom malebnom mestečku, je situované malé vinárstvo nesúce meno svojho zakladateľa KETTMEIR. V roku 1919 Giuseppe Kettmeir, v tom čase už veľmi známa osoba medzi miestnymi roľníkmi v tomto dôležitom regióne, začína s výrobou vín, ktoré si rýchlo získavajú veľkú obľubu. Vďaka jedinečnej polohe pri historickom meste Caldaro, o ktorom sú prvé zmienky už okolo roku 1275, patria všeobecne vína z tejto oblasti medzi veľmi vyhľadávané. Vinárstvo sa nachádza aj na samotnom konci veľmi vyhľadávanej „Strada dei Vini“ vinárskej cesty Južného Tyrolska. Vysoká nadmorská výška, od 444 až po necelých 600 m n.m. a kamenisté podložie, ktoré vďaka veľmi malému množstvu úrodnej pôdy, doslova núti koreňový systém raziť si cestu medzi kameňmi, dávajú miestnym vínam mimoriadnu mineralitu. Skaly na ktorých sa nachádzajú terasovité vinohrady, sú v dopoludňajších hodinách vyhrievané silným horským slnkom, na večer a počas noci, v čase veľkého teplotného rozdielu, sú naopak korene viniča vyhrievané teplou skalou, ktorá nakumuloval slnečné teplo v priebehu dňa. Vďaka týmto podmienkam si tunajšie vína vytvárajú jedinečnú kyselinu a horský charakter. Rodina Kettmeir vždy kládla dôraz na zachovanie autentickosti týchto vín, na zachovanie jedinečného charakteru svojich vín a nie inak je tomu aj dnes. V súčasnej dobe patrí vinárstvo Kettmeir do významnej vinárskej stĺpy Santa Margherita s.p.a., ktorá naďalej zachováva meno zakladateľa a filozofiu výroby miestnych vín. Vďaka nemalej investícii do moderných technológií, obnove historickej budovy vinárstva a veľmi dobrou starostlivosťou o vinohrady, sú vína nesúce meno Kettmeier v súčasnej dobe obľúbené a vyhľadávané nielen v Taliansku.
Zobrazit nabídku
S prvými veľtrhmi za národnými hranicami si Levante - později La masseria získava popularitu najskôr v Nemecku a Francúzsku, potom na celom svete. Extra panenský olivový olej sa začína vyvážať do mnohých medzinárodných krajín, medzi ktoré patrí predovšetkým Japonsko (od roku 1994). Výrobné linky sú posilnené v súlade s potrebami trhu, aby sa vyrovnali s rastúcim dopytom po rope v rôznych formátoch. V roku 2002, keď oslavuje 100 rokov, je Levante renomovanou a uznávanou značkou aj za národnými hranicami: prítomná v 47 krajinách po celom svete, od Ameriky po Austráliu, od Afriky po Áziu. 100 rokov tradície a odhodlania. V roku 2019 Levante obnovuje svoju Brand Identity a rozširuje svoju produkciu o nové odrody Extra Virgin najvyššej kvality. Je to cesta obnovy, ktorá prirodzene prichádza s plynutím času a rozvíjaním určitej odolnosti, schopnosti privítať novú situáciu ako príležitosť na zmenu. Vyvrcholením tejto evolúcie je vytvorenie nového imidžu založeného na štúdii a koncepte značky, ktorý nikdy neodporuje identite spoločnosti, ale odráža jej charakter, osobnosť a hodnoty, ktoré ju vždy odlišovali. Dnes Levante používa rovnaké systémy spracovania ako v minulosti, v súlade s modernými technológiami, pokračuje vo výrobe oleja s vášňou pre veci, ktoré sú zdravé, úprimné a pravé, a s vedomím odovzdávania dávnych skúseností s plným rešpektom. prírody. Celosvetovo oceňovaný Levante sa premieta do budúcnosti s viac ako 8 baliacimi linkami.
Zobrazit nabídku
Vinárstvo La Poderina sa nachádza južne od Montalcina v blízkosti dedinky Castelnuovo dell'Abate, ktorá svoju slávu získala najmä vďaka povesti hrozna z priľahlých viníc. Vďaka filozofii vinárstva, ktorá sa riadi heslom „inovácia slúži tradícii“ sa v La Poderina produkujú vína, ktoré sú citlivou symbiózou medzi tradíciou a klasikou. Vína zrejú napospol v kombinácii dubových sudov veľkých tzv. „botte“ a malých dobre známych pod menom barrique. Vinice sú situované na kopcoch v nadmorskej výške 350m.n.m.. Vo viniciach sa uplatňuje výrazná zelená úroda, výnos sa pohybuje okolo 6 ton z hektára, aj keď povolené pre vína DOCG tejto oblasti je až 9 ton. La Poderina sa rozprestiera v srdci kopcovitej krajiny neďaleko Montalcina na 49 hektároch pôdy. Avšak len 24 hektárov je vysadených viničom. Na produkciu slávnych vín Brunello di Montalcino disponuje La Poderina iba 10,5 hektármi viníc, ktoré sú registrované v katastri viníc dedinky Montalcino. Pre Rosso di Montalcino sa využíva 4,5 hektárov, pre Moscadello di Montalcino aj 4,5 hektára a rovnako tak aj pre Sangiovese. La Poderina obhospodaruje aj 2,5 hektára olivových hájov, zvyšok plochy tvorí hustý les. Enológom vinárstva je Lorenzo Landi, ktorého um každoročne dokazuje vysoké hodnotenie jeho vín takmer vo všetkých bedekroch zaoberajúcich sa bodovaním vín.
Zobrazit nabídku
Vinárstvo Lamole di Lamole sa nachádza v samotnom srdci oblasti Chianti v dedinke Greve in Chianti na svahu, priamo oproti rovnomenným kopcom. Táto miestna fantastická atmosféra podporená jedinečným genius loci sa okrem iného chváli aj dlhoročnou históriou. Práve na tomto mieste stával hrad, dokumentovaný už v roku 1480, ktorý slúžil na obranu údolia Greve. Pôvod mena Lamole je dodnes predmetom diskusií. Niektorí tvrdia, že pochádza z mena „La mole,“ čo bola veľká opevnená veža zámku, ktorý na tomto miestne kedysi stával. Druhí veria, že meno Lamole pochádza zo sloma „lame,“ ktorým sa označujú malé šupinky vody, ktoré akoby „preskakujú“ cez hroty náhodných kamienkov. Vinárstvo Lamole di Lamole sa rozprestiera na 141 hektároch pôdy, z ktorých 50 je vysadených viničom. Na 5 hektároch sú olivové háje. Vinice leží napospol na južných svahoch v nadmorskej výške medzi 360 - 500m.n.m. Hustota výsadby sa pohybuje od 3300 - 5100 kríkov / hektár. Dôvodom hustej výsadby je okrem iného aj stály veľmi prísny a dôkladný výskum klonov viniča vo viniciach Lamole, ktorého poslaním je vyselektovať klon „Lamole“ najdôležitejšie odrody pestované na týchto kopcoch, Sangiovese. Pôdy sú tu najmä kamenisté s prímesou piesku a tunajšie typické pôdy zvané „Galestro.“ Práce vo viniciach sú vždy iba ručné. Cieľom ručnej selekcie hrozna je získať maximálny potenciál tunajšieho terroir, ročníka a odrody.
Zobrazit nabídku
Vinárstvo nesie názov a logo, ktoré odzrkadľujú jeho spojenie s krajinou a jeho starobylé vinárske tradície. Rovnako ako mesto, v ktorom leží, aj toto je pomenované po rieke Avisio, ktorá sa valí z okolitých štítov so všetkou energiou veľkolepej prírodnej krajiny, ktorú Vis, latinské slovo pre silu, ktoré tvorí súčasť tohto názvu, tak výstižne opisuje. Logo je inšpirované dekoratívnym prvkom, ktorý bol v spoločnosti vždy prítomný a má vysoko symbolickú hodnotu: drevený basreliéf oslavujúci založenie vinárstva v roku 1948, ktorý predstavuje erby obcí Lavis, Giovo a Meano, úplne prví protagonisti pri založení združenia. Nadčasová značka veľkej sily, ktorá kladie do centra vinárstvo a jeho základné hodnoty: spoluprácu, históriu a puto s územím. Vinárske družstvo Lavis má svoj pôvod v roku 1850, keď rodina Cembranovcov postavila počiatočné jadro súčasnej výrobnej jednotky. Oficiálne ho založilo v roku 1948 14 nezávislých vinárov a v nasledujúcich rokoch sa rozrástlo, čiastočne vďaka akvizíciám iných výrobcov, vrátane fúzií s družstvom Salorno v Južnom Tirolsku v roku 1969 a Cantina Sociale di Cembra v roku 2003.
Zobrazit nabídku
Vinárstvo Le Corti dei Podesta je známe vinárstvo nachádzajúce sa v Taliansku. Toto vinárstvo sa nachádza v malebnom prostredí a je známe výrobou vysokokvalitných vín, ktoré zachytávajú podstatu talianskeho vidieka. S bohatou históriou a oddanosťou tradičným vinárskym technikám je Corti dei Podesta nevyhnutnou destináciou pre milovníkov vína. Či už ste skúseným znalcom vína alebo len začínate objavovať svet talianskych vín, návšteva Corti dei Podesta sľubuje nezabudnuteľný a autentický zážitok.
Zobrazit nabídku
Zahaľujúce teplo Slnka, ktoré hladí nekonečné polia. Vôňa krajiny, strážca starodávnych tradícií. Honosnosť storočných olivovníkov, ktoré v nej zapúšťajú svoje korene. Láska, vášeň, rešpekt k prírode. Kvapka oleja nie je len výsledkom výrobného procesu, ale skutočnou kombináciou pocitov a emócií. História našej spoločnosti, dlhá viac ako storočie, pochádza odtiaľ: z lásky k nášmu pôvodu ak našej krajine. Územie bohaté na históriu, šarm a emócie, starodávna a úrodná krajina, pohladená teplým južným slnkom, z ktorého sa rodia vzácne plody. Náš extra panenský olivový olej je prastarou a autentickou ingredienciou, rovnako ako krajina, ktorá víta olivovníky: „Apulianské zlato“, múdre ovocie venovanie dielu, ktoré sa po stáročia odovzdáva tým, ktorí s vášňou berú starostlivosť o Zem. Je nemožné si predstaviť Apúliu bez absolútneho protagonistu tohto územia, olivovníka. Výroba olivového oleja začína prirodzenou starostlivosťou o pôdu, na ktorej sa tieto stáročné olivovníky tiahnu az ktorej sa olivy zberajú tradičnými metódami pri plnom rešpektovaní prírody. Preto sa každý rok rodí produkt, ktorý poteší aj tie najjemnejšie chute, ktoré stelesňujú exkluzívne dedičstvo vôní a chuťou najpôvodnejšej apuliánskej tradície. Medzi rôznymi pestovanými odrodami olív je veľmi cenná, Coratina Cultivar, ktorá má korene v krajine, ktorá víta nádherné krasové kamene pobozkané slnkom starovekej pamäte. Ide o olivovníky, ktoré siahajú až k úbočiam Castel del Monte, z ktorých sa získava Extra Virgin Olive Oil Terra di Bari PDO, najznámejšie chránené označenie pôvodu Apulian Extra Virgin na svete.
Zobrazit nabídku
Po štyri generácie sme vytrvalo podporovali našu krajinu a jej bohatstvo. Pevne veríme v to, čo predstavovalo v minulosti, čo predstavuje dnes a predovšetkým to, čo bude predstavovať v budúcnosti pre svet vína. Vychádzali sme z tradície; Gaglioppo, Greco a veľké množstvo pôvodných odrôd prítomných v regióne. Začali sme s tréningom hlavy a s podnožiami tradične používanými v tejto oblasti, rovnako ako s učením našich skúsených pestovateľov, ktorých zručnosti boli zakorenené v storočiach výroby vína v oblasti Cirò. Potom sme sa obrátili na popredných odborníkov na vinársky a vinársky priemysel, pretože sme vedeli, že starostlivý výskum nám umožní sústrediť sa na naše vinárske dedičstvo, zachovať ho a vylepšiť. To bol vždy náš cieľ a náš dopyt po vedeckej komunite. Ďaleko od toho, aby sme chceli niečo vymyslieť alebo zmeniť, vedou sme si len priali dosiahnuť hlbšie a konečné pochopenie veľkého pokladu, ktorý nám bol k dispozícii. Teraz vieme, že naša pôvodná intuícia bola dobrá a že niektoré z najkrajších stránok v histórii výroby vína v Kalábrii ešte musia byť napísané.
Zobrazit nabídku
História vinárstva Mamete Prevostini sa začala písať pred viac ako 70 rokmi. Rodinné vinárstvo začalo pôvodne ako klasické agriturismo, kde sa produkovali syry a sušené šunky. Až neskôr začal Mamete nakupovať tunajšie vinice. Mamete Prevostini je vinárstvom s úzkou väzbou k svojej lokalite Valtellina v severskom horskom regióne Lombardia. Vinice v oblasti Valtellina, sú z najdôležitejších terasovitých viníc v Taliansku. Dnes Mamete Prevostini obhospodaruje 11 hektárov viníc. Vína Mamete Prevostini majú výrazný a jedinečný charakter. Každé víno Mamete Prevostini verne odkazuje na svoj jedinečný terroir území Valtellina a vykazujú najmä eleganciu, jemnosť, silu, a sú uznávané pre skvelú interpretáciu odrody Nebbiolo vo Valtelline. Vína Mamete Prevostini, vína Valtellina, začínajú svoju históriu v Crotto, kde po vojne začal starý otec Mamete Prevostini vyrábať víno s použitím miestneho hrozna Nebbiolo, ktorá ponúkal zákazníkom vo svojej reštaurácii Crotasc, ktorá je stále referenčným bodom pre dobrú kuchyňu Valtellina. Od roku 1988 je spoločnosť Mamete Prevostini riadi vinárstvo syn Mamete a svojim prínosom spolu s rodinnou tradíciou priniesol mnoho inovácií ako pri pestovaní viníc, tak pri vinárstve. V roku 2013 Mamete Prevostini vytvoril vôbec prvú vínnu ekologickú pivnicu CasaClima pivnicu v Lombardii, čo bolo veľkolepou udalosťou, ktorá sa týkala všetkých vinárov vo Valchiavenna.
Zobrazit nabídku
Od začiatku 20. storočia rodina Massucco pestuje vinice, ktoré obklopujú jej vinárstvo. Hrozno z týchto viníc dáva život niektorým z najvýznamnejších piemontských vín. Od svojho vzniku je činnosť spoločnosti založená na kvalite vína. Hrozno pestuje rodina Massucco na svojich 50 akroch a bez použitia produktov GMO s certifikáciou www.thegreenexperience.it pre premyslené a trvalo udržateľné „zelené“ poľnohospodárstvo. Vína vyrábané v historických pivniciach patria medzi najautentickejšie príklady kultúry regiónov Roero a boli zaradené do svetového dedičstva UNESCO. V priebehu rokov bolo Massucco schopné uviesť na trh svoju vlastnú jedinečnú vinársku tradíciu, pričom dbalo na chute spotrebiteľov, ale vždy rešpektovalo vlastnosti, ktoré donominácie DOC a DOCG vyžadujú. Spoločnosť vyrába a predáva červené a biele vína pod značkou Massucco. Medzi ďalšie značky, ktoré vinárstvo ponúka, patria aj rôzne vysokokvalitné šumivé vína a špeciálny rad ročníkových červených vín, ktoré pochádzajú z vybraného hrozna procesom, ktorý zahŕňa výber tých najlepších strapcov vo vinohradoch, po ktorých nasleduje starostlivá práca v pivniciach. Vo svojej nepretržitej snahe o dokonalosť rodina Mussucco experimentovala s novými metódami spracovania a technologickými riešeniami, pričom integrovala tradičnú odbornosť výroby vína. Výsledkom sú vína, ktoré sa vyznačujú harmonickými vôňami a chuťami, ktoré odrážajú najlepšiu piemontskú vinársku tradíciu. Vína Massucco boli vybrané medzi talianske vína s najlepším pomerom kvality a ceny. Spoločnosť Massucco je príkladom toho, ako sa dá vyrobiť súčasný produkt, ktorý sa pýši stáročnou históriou, vylepšuje ju a dostáva do povedomia stále sa rozširujúcej verejnosti
Zobrazit nabídku
Spoločnosť Minasso, je zameraná predovšetkým na výrobu typických produktov Ligurskej riviéry a začala svoju činnosť svojim zakladateľom Serafínom Minasso v roku 1962. Typickým tunajším produktom je olivový olej z odrody olív Taggiasca. Postupne sa pridávali do výroby ďalšie druhy produktov napr. päty z čiernych a zelených olív, pesto a ďalšie typické stredomorské omáčky. U všetkých výrobkov sa tu dbá predovšetkým na kvalitu produktov a dodržiavanie remeselného spracovania pôvodných receptúr.
Zobrazit nabídku
Misterton postavil v roku 1923 J. Scarr and Sons v Beverly v Yorkshire pre spoločnosť Furely & Co, obilnú spoločnosť. Navrhnutá na prepravu obilia do Lincolnu bola postavená na maximálne rozmery tejto vodnej cesty a je jednou zo šiestich postavených „Lincoln Keels“. Predpokladá sa, že dnes prežili len tri. Kýly sú typom alebo člnom používaným na severovýchode Anglicka, pred mocou to boli štvorcové zmanipulované plachetnice. Predpokladá sa, že ich dizajn pochádza z typu vikingskej lode. Pôvodne bola pravdepodobne postavená ako plachetnica, ale v roku 1948 mala namontovaný motor - tento motor sa používa dodnes. Zároveň bola vybavená podbehom a reťazovým riadením, ktoré nahradilo predtým používané kormidlové oje. S nainštalovaným motorom bol Misterton schopný niesť niečo cez 100 ton a mohol ťahať dva „hlúpe“ (bez pohonu) člny podobnej veľkosti. V roku 1967 bola predaná Albertovi Leslie Hillovi, ktorý v nej pracoval ako majiteľ/prevádzkovateľ až do roku 1994. Potom bola predaná na prestavbu na hausbót. Nad nákladným priestorom mala oceľovú strechu, ktorá si zachovala rovnaký profil ako kryty, ktoré by mala ako pracovný čln.
Zobrazit nabídku
Zatiaľ čo hongkonská pobočka bola založená v roku 2011, talianska materská spoločnosť je rodinným podnikom od roku 1920. To je rok založenia spoločnosti, zatiaľ čo táto rodina podniká v oblasti vína od roku 1796. V skutočnosti od tej doby existuje dlhý rad Monteverdiho až do súčasnosti je svedectvom o zasvätení rodiny podnikania s vínom. Spočiatku išlo o výber vín z neďalekých kopcov OLTREPO 'PAVESE, čo je oblasť ležiaca blízko PAVIA (Pavesa) juhozápadne od Milána na kopcoch nad južným brehom rieky PO (Oltrepo' znamená „nad Pádom“). V poslednej dobe výberom vín zo všetkých talianskych regiónov stanovil Antonio Monteverdi meradlo vývozu na začiatku 80. rokov, od tej doby MONTEVERDI VINI vyváža do viac ako 40 krajín po celom svete. Ázijský trh je jedným z najviac prosperujúcich za posledné desaťročie a MONTEVERDI VINI je zastúpená v mnohých ázijských krajinách: Vietnam, Južná Kórea, Hongkong a Čína. Súčasným prezidentom spoločnosti je pán Francesco Monteverdi, jeden z 9 detí zosnulého Antonia a sám má 9 detí zastupujúcich 9. generáciu Monteverdiho. Takmer každý, kto v spoločnosti pracuje, je členom rodiny. MONTEVERDI VINI je jednou z najuznávanejších vinárskych spoločností v Taliansku a má povesť kvality, konzistencie, služieb a spoľahlivosti. Produkciu vína bratia starostlivo sledujú od zberu po konečné stáčanie. Vína Monteverdi ponúkajú výnimočnú kvalitu za hodnotu a sú k dispozícii vo všetkých vreckách.Tieto produkty sú výnimočné, veľmi často v obmedzenej produkcii alebo zberateľské predmety. Ide o produkty špecializovaného vinohradníka, ktorý nemá spojenie ani silu zvýrazniť svoje produkty na medzinárodných trhoch. Ale sme hrdí na to, že ich máme, a že ich môžeme priviesť do Hongkongu a Ázie, pretože predstavujú najpôvodnejšiu, najskrytejšiu a najtajnejšiu časť produkcie talianskeho vína.
Zobrazit nabídku
Ortoconserviera Cameranese je poľnohospodársko-potravinárska spoločnosť, ktorá vyrába, konzervuje a predáva produkty v oleji po tri generácie. Na základe svojej dlhoročnej vášne a skúseností uchováva Ortoconserviera Cameranese a odovzdáva typické recepty a príchute regiónu Marche. Rôzne výrobné linky Ortoconserviera Cameranese sa v Taliansku zavádzajú prostredníctvom rôznych distribučných kanálov (organizovaná hromadná distribúcia a HORECA) v odvetviach gastronómie, konzerv, ovocia a zeleniny. Vďaka pozitívnej odozve talianskeho trhu sa spoločnosť rozhodla rozšíriť svoju prítomnosť na trhu do zahraničia, so zvláštnym dôrazom na Európu, Ameriku a Ďaleký východ. Táto nová stratégia vychádza z rastúceho dopytu po produktoch, ktorý odráža kombináciu kvality, inovácie a zachovanie kultúrnych tradícií.
Zobrazit nabídku
V slnkom zaliatom regióne Basilicata v Taliansku, uprostred zvlnených kopcov a úrodných údolí, leží preslávené vinárstvo Pipoli, bašta tradície a inovácií vo svete vinárstva. Príbeh vinárstva Pipoli, založený na bohatej histórii siahajúcej storočia späť, je dôkazom trvalej vášne a oddanosti jeho zakladateľov a pozoruhodného terroir južného Talianska. Príbeh začína rodinou Pipoli, ktorej korene vo vinárstve siahajú do generácií. Usadlosť Pipoli, ktorá sa nachádza v srdci vinárskej oblasti Aglianico del Vulture, ktorá je známa svojou sopečnou pôdou a ideálnymi podmienkami na pestovanie hrozna, vyrába vynikajúce vína už od nepamäti. Legenda hovorí, že počiatky vinárstva Pipoli možno vystopovať až k starým Rimanom, ktorí rozpoznali potenciál jedinečného terroir regiónu a vysadili vinice na svahoch Mount Vulture. V priebehu stáročí po sebe nasledujúce generácie rodiny Pipoli zdokonaľovali svoje remeslo a odovzdávali zažité tradície a techniky z otca na syna. Avšak až na začiatku 20. storočia sa Pipoli Winery objavilo ako prominentná sila v talianskom vinárskom priemysle. Pod vizionárskym vedením Giovanniho Pipoliho prešla usadlosť obdobím expanzie a modernizácie, ktorá zahŕňala najmodernejšie technológie, pričom zostala neochvejne oddaná princípom udržateľného poľnohospodárstva a tradičných vinárskych postupov. Počas búrlivých udalostí 20. storočia, vrátane dvoch svetových vojen a ekonomických otrasov, Pipoli Winery vytrvalo a jeho vinice slúžili ako symbol odolnosti a kontinuity v rýchlo sa meniacom svete. Generácie rodiny Pipoli neúnavne pracovali na podpore odkazu svojich predkov a vyrábali vína neporovnateľnej kvality a charakteru. V posledných desaťročiach si Pipoli Winery získalo medzinárodné uznanie za svoj záväzok k dokonalosti a získalo množstvo ocenení a vyznamenaní za svoje rozmanité portfólio vín. Od robustných červených Aglianico po svieže biele Greco, každá fľaša nesie punc neochvejnej oddanosti rodiny Pipoli remeselnej zručnosti a tradícii.
Zobrazit nabídku
Vinárstvo Puiatti nájdete vo vinárskom regióne Friuli, na severovýchode Talianska. Presnejšie potom v podoblasti Isonzo, ktorá je známa pre svoje výnimočné podložie, ktoré tvorí štrk a iné kamene. V súčasnosti hospodári vinárstvo s 50 hektármi vlastných viníc, ktoré sú výhradne situované v kopcoch oblasti Isonzo. Podnik založil Vittorio Puiatti v roku 1967. Od samého začiatku venoval veľkú pozornosť harmónii medzi pôdou, odrodami viniča a invenciou ľudskej práce v zmysle vinifikácie vína. Táto nosná myšlienka je hnacou silou vinárstva dodnes. Aby odroda v spojení s vhodným terroirom bola vždy hlavným atribútom vína, je vo vinárstve Puiatti niekoľko pravidiel, ktoré sa nesú cez všetku produkciu. Zásadným je nevyužívanie dreva na zrenie vín. Nikdy sa nenechávajú hrozno príliš prezrieť, nepoužíva sa macerácia, čo napomáha sviežosti a rýdzo čistému charakteru odrody, nikdy sa nepoužívajú komerčné kvasinky, preto sa o vínach Puiatti dá hovoriť ako o prírodných vínach, av neposlednom rade sa tiež mušt nenecháva oxidovať, čo opäť napomáha veľmi čistému a sviežemu prejavu vína. Toto sú zásady, ktoré už od svojho začiatku ctia a rešpektujú. Dôsledkom je potom rýdzo čisté, svieže a odrodové, terroirové vína, ktoré sú skutočným produktom prírody s minimálnym zásahom človeka, tak, aby si jednotlivé odrody zachovali svoj jedinečný charakter. Vittorio Puiatti bol v tejto dobe so svojím štýlom výroby vína veľmi inovatívny a jeho rýdzo „nerezová“ vinifikácia nebola úplne bežnou metódou. Získala si však svoj rešpekt a niekedy sa aj v tejto súvislosti hovorí o „metódo Puiatti“ ako o štýle produkcie vína.
Zobrazit nabídku
História Roberta začína v prvej polovici 20. storočia v talianskom Benátsku. Je to príbeh vášne, rodinných väzieb a tradície. Zakladateľ Mario Canzian sa narodil v roku 1908 v malej dedine v provincii Treviso. Vzhľadom na to, že mladík Mario prejavuje lásku a vášeň pre pekárske výrobky a potom, čo roky pracoval ako zamestnanec v pekárni v dedine, s podporou rodiny sa rozhodol ho kúpiť a využiť všetko, čo sa naučil. Záväzok, ktorý vyžaduje remeselnú činnosť, je dôležitý a vyžaduje veľké obete, harmonogram je napätý, práca v noci je naplánovaná a samozrejme aj ten veľmi skoro ráno, ale vášeň pre Mária je rovnako silná a nie je stop, skutočne ho motivuje ísť ďalej, rozšíriť podnikanie a pokúsiť sa vytvárať nové produkty, ako sú tyčinky, ktoré sa ukážu ako hlavný produkt dnešnej spoločnosti. Práca rastie a Mario musí prísť na to, čo robiť. Po konzultácii s rodinou prijme dôležité rozhodnutie: otvoriť malú prevádzkareň. Tu začína malé veľké dobrodružstvo Roberta: spoločnosť na začiatku zamestnáva asi desať zamestnancov, ale potom sa za niekoľko rokov rozšíri výroba, spoločnosť bude štruktúrovaná a dnes sa môže spoľahnúť na viac ako 200 ľudí. V roku 1962 založil Mario spoločnosť Grissinificio Roberto snc, ktorú riadil spoločne so svojimi synmi Gianni a Roberto, v roku 2010 sa stal Roberto Industria Alimentare srl a vedenie bolo prevedené do rodiny prvorodeného Gianniho Canziana. Vyrábame tyčinky, krájaný chlieb, chlieb na sendviče, piadina, slané občerstvenie, chlieb na bruschette, sendviče na párky v rožku a hamburgery. Naše značky sú „Roberto“ a „Essenza by Roberto“, druhý je rad určený pre spotrebiteľov, ktorí musia venovať pozornosť svojej strave.
Zobrazit nabídku
V roku 1974 sa Valentino Migliorini spoločne so svojou ženou Jolandou rozhodli ku kúpe panstva z 18. storočia obklopené vinohradmi s vynikajúcou expozíciou v severotalianskom Piemonte, presnejšie v dedinke Monforte d'Alba v Langhe. Tým sa začala písať história jedného z najpozoruhodnejších vinárstiev v Langhe. Spočiatku sa Valentino sústredil predovšetkým na produkciu tradičných vín regiónu: Dolcetto d´Alba, Barbera d´Alba a Barolo. Valentino natoľko dôveroval potenciálu svojho terroiru, že čoskoro začal experimentovať s novými vínami a novými spôsobmi vinifikácie. Tieto inovácie čoskoro priniesli nové vína. V roku 1976 vzniklo vôbec prvé cuvée na báze Nebbiola s pridaním hrozna Barbery. O dva roky neskôr sa v miestnej pivnici zrodilo šumivé víno vyrábané z hrozna Chardonnay a Pinot Noir tradičné Metodo Classico. V rovnakom roku nakúpil Valentino prvé drevené sudy typu Barrique. Tento počin sa stal významným krokom pre ďalší rozvoj vinárstva, ktoré v roku 1982 začalo tieto sudy plne využívať na vinifikáciu svojich vín. Skorý úspech viedol ku kultivácii nových vinohradov, ktoré boli zhotovené v samotnom srdci Barola rovnako tak, ako existujúce vinice, teda v Monforte d'Alba. Monforte d´Alba je tradične jednou z najvýznamnejších dediniek v Langhe pre kultiváciu hrozna Nebbiolo. Miestne vinice sa tešia v priemere najvyššej nadmorskej výške v Barole. Nebbiolo tu preto dáva vysoko elegantné hrozno, ktoré sa vyznačuje predovšetkým svojou dlhovekosťou.
Zobrazit nabídku
Sme šesť bratov, Mattia, Iari, Luca, Alberto, Valentina a Marianna, ktoré neustále podporujú naši rodičia Aldo a Fiorenza. Do Toskánska sme dorazili v roku 1977, keď náš starý otec Ermete z dlhej generácie vinárov z Trentina kúpil 70 hektárov pôdy v Toskánsku, iba 6 km od historického mesta Siena: San Giorgio a Lapi. Jeho syn Aldo, náš otec, sa presťahoval do krajiny so svojou manželkou Fiorenzou, našou matkou, aby sa postaral o vinicu, a naďalej sa venoval výrobe a predaju tohto vína a 2000 olivovníkom v srdci produkcie Chianti Classico. plocha. Náš otec priniesol so sebou do Toskánska malý kúsok svojho domu v Alpách, kde na kopcoch Sieny vysadil dve typické vínne révy (Chardonnay a Teroldego), a tým aj svoje miestne odborné znalosti o výrobe bieleho vína.
Zobrazit nabídku
Vinárstvo Santa Margherita bolo založené v roku 1935 prezieravým a osvieteným obchodníkom Geatano Marzotto Jr., ktorý v rovnakom čase riadil rodinný obchod s textilom. Obchod s textíliami bol súčasťou rodiny Marzotto už od začiatku 19. storočia, kedy bol založený Geatanovým pradedom Luigim. Gaetano Marzotto je známy svojim obrovským citom pre potreby podniku ako takého a najmä pre sociálne potreby svojich zamestnancov. Bol prvým, kto vystaval rezidencie svojim zamestnancom a kultúrno-rekreačné centrum pre ich vyžitie v blízkosti vinárstva. Táto jeho senzitivita bola skutočná, nie len pomyselným pozlátkom, s ktorou zotrval aj v ťažkých vojnových a povojnových rokoch. Bol veľmi podnikavým človekom a vďaka svojim inovatívnym a podnikavým návrhom (ako jeden z prvých prišiel s myšlienkou reťazcov hotelov, aby podporil umierajúci priemysel cestovného ruchu v Taliansku) si vyslúžil prezývku „humanistický obchodník.“ Geatano Marzotto mal osem detí. Jeden z jeho vnukov dnes riadi vinárstvo Santa Margherita.
Zobrazit nabídku
Antica Casa Vinicola Scarpa, ktorú v roku 1854 založil Antonio Scarpa, zažila svoj skutočný vzostup v 60. a 70. rokoch 20. storočia pod vedením Maria Peskeho. Peske, hlboko ovplyvnený dedičstvom svojho otca a inšpirovaný francúzskymi vinárskymi technikami, prechovával hlbokú vieru v schopnosť Monferrata produkovať výnimočné vína. Peske, ktorý prijal filozofiu „inovácie v rámci tradície“, bol priekopníkom nových prístupov k výrobe vína a získal si obdiv od takých osobností, ako sú Bruno Giacosa a Angelo Gaja. Desaťročiami oddanosti sa Scarpa vyvinula na maják dokonalosti v piemontskom vinárstve. Dnes, pod vedením Maria Piera Zola a jej rodiny od roku 2001, Scarpa zachováva svoj záväzok kvality a tradície. S ročnou produkciou 90 000 – 100 000 fliaš, ktoré pochádzajú z vážených viníc v Barolo a Barbaresco, Scarpa naďalej stelesňuje nadčasovú príťažlivosť talianskeho vinárskeho remesla.
Zobrazit nabídku
Od čias, keď dvaja podnikatelia zo severotalianskeho regiónu Piemonte začali rekultivovať pôdu, kde sa dnes rozprestiera vinárstvo Sella e Mosca na 550 hektároch, ubehlo už dlhšie ako storočie. Bol to šťastný moment, keď títo dvaja odvážlivci prišli do tejto okúzľujúcej krajiny so sľubnou pôdou a zamilovali si ju. Sella, inžinier, príbuzný významného štátnika a Mosca, ktorý bol právnikom založili vinárstvo Sella e Mosca v roku 1899. Toto sú teda korene vinárstva Sella e Mosca, podniku, ktorý od začiatku 20. storočia premenil úplne neobhospodarovanú pôdu na úrodné vinice, tie najprestížnejšie vína Sardínie. Rešpekt ku kultúre a miestnej pôde boli vždy základnými princípmi zakladateľov Sella e Mosca a vždy inšpirovali každú ich aktivitu. Pôvodné pivnice zo začiatku 20. storočia sú stále používané. Aj keď boli značne reštrukturalizované, nestratili nič zo svojho pôvabu a zo svojej originality. Vedľa týchto historických pivníc stojí dnes nový vinársky podnik, ktorý bol vystavený s maximálnym citom pre miestnu krajinu. Usadlosť Sella e Mosca sa nachádza neďaleko I Piani, severne od mesta Alghero na Sardínii. Miesto, ktoré je doslova pobozkané slnkom. Vinárstvo sa rozprestiera na viac ako 650 hektároch, z ktorých 550 je vysadených viničom, čo z neho robí jedno z najväčších vinárstiev produkujúcich vysoko kvalitné vína z čisto vlastných viníc. Sella e Mosca tvoria však aj dve ďalšie farmy v Giba av Sulcis na juhovýchodnom pobreží Sardínie medzi Capo Teulada a pohorím Iglesiente. Terroir je tu úplne unikátny. Pôdy bohaté na minerály, prímorský vietor skvele ventiluje vinice a nebo je prevažne čisté, čo umožňuje slnku vyhrievať vinice takmer celý deň. Sella e Mosca využíva nové aj tradičné metódy vedenia viniča ako sú Cordon a Pergola. Zber hrozna je vždy len ručný a podieľa sa na ňom viac ako 200 zberačov. Vo viniciach sa pestujú tradičné i medzinárodné odrody. Sú to najmä Vermentino di Gallura, prastará odroda Torbato, ktorú kultivuje už len vinárstvo Sella e Mosco, Carignano del Sulcis, Cannonau, Sauvignon a Cabernet Sauvignon.
Zobrazit nabídku
200 rokov histórie, všetko s „pomalým dozrievaním.“ Tenuta Regaleali, materská usadlosť pozostávajúca z 550 hektárov v srdci Sicílie a od roku 1830 je majetkom rodiny Tasca d'Almerita, začala s presným cieľom vylepšiť pôvodné odrody viniča a územia s najvyšším potenciálom pre pestovanie vína. V priebehu rokov boli pridané ďalšie štyri usadlosti: Capofaro na Saline, Tascante na Etne, historická Tenuta Whitaker na starovekom ostrove Mozia a Sallier de La Tour v Monreale. Každé panstvo má svoju osobitú osobnosť a rozpráva o stále rozmanitej Sicílii. Vedľa viníc rastú olivovníky, polia s obilím a mandľovníky. V záhradách, na pastvinách a sadoch pracujú muži a ženy, aby pomáhali držať krok s ročnými obdobiami a pestovali tie najlepšie produkty: každý má svoj vlastný charakter, svoj vlastný osobný rytmus. Dnes je najväčšou výzvou zachovať tieto miesta, aby mohli zostať nedotknuté pre budúce generácie, ako dôkaz neustálej pozornosti venovanej ochrane každého jednotlivého ekosystému.
Zobrazit nabídku
Moderná, mladá a dynamická spoločnosť Rossetti vini sa nachádza neďaleko Florencie v srdci Toskánska a je popredným vinárstvom. Vášeň v každom jednom kroku procesu výroby vína, najmodernejšie vybavenie, skúsený a kvalifikovaný personál vinárov urobili z Rossetti vášho kvalifikovaného partnera a dodávateľa vysoko kvalitných vín. Hlavnou činnosťou je známa toskánska apelácia ako Chianti, Chianti Classico a Toscana Rosso; ale vinárstvo môže poskytnúť širokú škálu najžiadanejších talianskych odrôd: Pinot Grigio, Montepulciano, Primitivo, Nero d'Avola a mnoho ďalších. Inovácie a neustály výskum najlepších techník výroby vína. História Rossetti siaha až do raných rokov 900, so zakladateľom Sabatinom. Ale práve s jeho deťmi Antoniom a Giovacchinom sa farmárstvo stáva biznisom. Medzi polovicou 70-tych a polovicou 80-tych rokov prichádza do spoločnosti tretia generácia, ktorú reprezentujú Tino a Linda. Vážia si skúsenosti, ktoré získali ich rodičia, a investujú do modernizácie vinárstva a do výskumu najlepších vinárskych techník, vďaka čomu sa Rossetti stalo silnou realitou na trhu vysokokvalitných nebalených vín.
Zobrazit nabídku
Históriu tunajšieho vinohradníctva spomína už Homér vo svojej knihe Odysseia, kde sa hovorí o spontánnom raste viniča na pobreží dnešného južného Talianska, vtedy známeho pod menom „Magna Greacia“, latinský názov pre Veľké Grécko, ktoré kolonizovalo juh Talianska v 9. storočí pred Kristom. Vína z Kampánie boli vždy hojne vyhľadávané aristokraciou dávneho Ríma až do dôb výbuchu neďalekého vulkánu Vezuv. O dve tisícročia neskôr, keď sa láva rozpadla a postupne premenila na veľmi úrodnú zem, sa tunajším farmárom vrátili fundamentálne podmienky na kultiváciu vysoko kvalitného hrozna. Vinárstvo Vesevo je posledným a najzaujímavejším projektom dvojice uznávaných enológov Valentina Sciotti a Maria Ercolino. Toto duo tvorí tím, ktorý má na starosti okrem iného aj vína z vinárstva Feudi di San Marzano a Caldora. Podniky, ktoré produkujú niektoré z najviac expresívnych vín Campanie. Práve v Campánii vo vinárstve Feudi di San Gregorio, kde Ercolino zastával post hlavného enológa, sa začalo toto unikátne partnerstvo. Vesevo je vinárstvo, ktorého meno pochádza z pradávneho názvu neďalekého vulkánu a má vyjadrovať úctu k miestnej mikroklíme a pôde, ktorá je vysoko bohatá najmä na minerály. Filozofia vinárstva spočíva v produkcii čisto odrodových vín so snahou o maximálnu reflexiu miestneho terroir. Vesevo kultivuje čisto lokálne odrody ako Falanghina, Greco di Tufo, Fiano di Avellino a Aglianico. Vinárstvo leží v údolí neďaleko viníc tak, aby manipulácia s hroznom bola dostatočne rýchla. Všetky vína z rúk enológa Maria Ercolino majú jediný cieľ. Sviežosť, ovocný charakter a najmä odrodovosť, ktorá doslova „vykrikuje“ z pohára.
Zobrazit nabídku
Je najmladším prírastkom v skupine Farnesa. Situované je v regióne Puglia na slávnom polostrove Salento. Táto zóna je slávna najmä vďaka krásnym plážam a historickým mestečkám, ale aj vďaka veľmi starým viniciam s jedinečnou geografickou polohou. Celá lokalita zahŕňa provinciu Lecce, veľkú časť provincie Brindisi a časť Taranta. Salento ako polostrov rozdeľuje Jadranské more a Iónske more prírodnou hranicou. Tvorené je prevažne vápencovým podložím, ktorý dáva miestnym vínam nezameniteľný charakter. Ďalším dôležitým faktorom je aj slnko, o ktoré v tejto časti Talianska naozaj nie je núdza a aj vďaka nemu sú miestne červené vína preslávené svojou plnosťou a intenzitou. Farnese prinieslo do tejto pivnice moderné technológie využívajúce všetok možný potenciál a jedinečnosť miestneho vína. Moderné postupy riadeného kvasenia, jemnej filtrácie a školenia na ušľachtilom dreve, spoločne s prepracovaným dizajnom a použitím rozmanitých druhov fliaš, s ohľadom na históriu, vytvára nezameniteľný celok – Vigneti del Slaento.
Zobrazit nabídku
Najmladším prírastkom vinárskej rodiny Farnesa. Ide o mladé vinárstvo, ktoré sa nachádza neďaleko Sambuca di Sicilia. Miestne vinice patria k najlepšie situovaným na celom ostrove. Jedná sa predovšetkým o kopcovité plochy v údolí Belícia. Tradícia tunajšieho vinárstva siaha ďaleko do histórie. Hrozno tu vždy dozrievalo do vysokej kvality, a to najmä vďaka priaznivej mikroklíme. Ten vytvára súhra nižších teplôt, vďaka ktorým hrozno dozrieva pomalšie. Mikroklímu upravuje tunajšie jazero Arancio. Meno Zabu pochádza z arabčiny a odkazuje na zakladateľa mesta, ktorý sa volal Emir Al Zabuth. Vinárstvo Zabu obhospodaruje 30 hektárov viníc, na ktorých sa pestujú najmä klasické a typické ostrovné odrody. Nero d´Avola, Grillo, Nerelo av menšom aj medzinárodnej Merlot alebo Chardonnay. Hlavným enológom vinárstva je Filippo Baccalaro. Hlavným cieľom je rovnako ako u ostatných vinárstiev skupiny, vysoká kvalita a autenticita.
Zobrazit nabídku
Je historickou usadlosťou pri Castelline in Chianti v blízkosti mesta Siena, o ktorej sú prvé zmienky datované v roku 1001, kedy bola podpísaná zakladajúca listina v kláštore Svätého Salvatora v blízkosti Sieny. Villa Cerna bola vždy dôležitou hospodárskou a strategickou usadlosťou na vrchovine tohto dôležitého územia. Začiatkom šesťdesiatych rokov prechádza do vlastníctva Luigiho Cecchi a začína celková prestavba usadlosti na samostatný vinársky dvor. Súčasťou vinárstva sú aj historické vinice z časti obnovené a z časti s pôvodnými révami Sangiovese. Jedinečnosť týchto vín má za následok miestnu špecifickú mikroklímu a polohy viníc, pri ktorých sa nepoužívajú mená jednotlivých viníc. Vína z produkcie Villa Cerna sa delia podľa polôh na vína určené pre vína riserva a ročníkové vína. Evolúcia vo Villa Cerna, doviedla vína pod týmto menom k vysokej kvalite a zaručuje zachovanie pôvodných postupov s veľkým dôrazom na zachovanie charakteru tejto špecifickej lokality. Villa Cerna ponúka jedinečnú možnosť nahliadnuť do skutočného charakteru vín z Chianti vo svojej pôvodnej a tradičnej podobe.
Zobrazit nabídku