Valtellina Superiore Sassella “Sommarovina” 0,75 l

32,40 

Vína Valtellina sú horské vína s veľmi dobrou mineralitou a kyselinkou, ktorú im prepožičiava tunajšia odroda Nebbiolo, miestnymi nazývaná ako Chiavennasca. Sassela označuje jednu z najkvalitnejších miestnych podoblastí a slovo Sommarovina označuje CRU vinicu, z ktorej sa hrozno žne. Farba vína je rubínová s granátovými odleskami a aróma vína je veľmi čerstvé s náznakmi červeného ovocia, ibišteka a ruží s náznakmi balzamického octu. Chuť je pre dané vína veľmi charakteristická, plná a teplá s tónmi sladkého korenia a mandlí.

Popis

Klasifikácia: DOCG

Poloha: Severný región Lombardia. Hrozno rastú doslova na skalách, jedná sa o terasovité vinice. Valtellina má skvelé podmienky na pestovanie odrody Nebbiolo. Chladná klíma so silným denným slnkom a výrazne mineralnou pôdou vytvára vína s unikátnou eleganciou. Vinice sú vo výške 400m.n.m. Pôdy sú bohaté na piesok, žulu a naplaveniny z hôr. Vinice s južnou expozíciou. Produkcia 14tis. fliaš. Zber z viníc v podoblasti Sassella.

Vinifikácia: Ručný zber a selekcia len plne kvalitných hrozna, jemné lisovanie v nerezových tankoch, fermentácia po dobru 15 dní, potom sa mušt umiestňuje do francúzskych drevených sudov, kde prechádza malolaktickou fermentáciou, kde potom zreje ďalších 12 mesiacov. Ďalej dozrieva 12 mesiacov vo fľaši.

Gastro párovanie: grilované mäsá, zrelé syry, dusené červené mäsá, štruktúrovanejšia kuchyňa

Teplota servisu: 16-18 ° C

Obsah alkoholu: 14%

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Valtellina Superiore Sassella “Sommarovina” 0,75 l“

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohli by ste mať záujem aj o: