Ritterhof – Lagrein Latus 0,75 l

23,40 

Červené víno odrody Lagrein pôvodom Južného Tirolska, územia bývalého Rakúska Uhorska. Jedna z tradičných , v minulom storočí takmer zabudnutých odrôd, ktorý si opäť získava stále väčšiu obľubu. Plné a hrejivé víno s hlbokou farbou a intenzívnou arómou lesných plodov. Chuť je vyvážená so stopami čokolády, vanilky, ušľachtilého dreva, tmavého ovocia a tabaku. Pevná kostra sa snúbi s plným telom, trieslovinou a odrodovou jemnosťou. Celý koncert chutí uzatvára pozvoľný zamatový dozvuk marcipánu.

Popis

Klasifikácia: DOC

Poloha: Južné Tirolsko, neďaleko mestečka Termeno. Vinice vo vysokých nadmorských výškach. Vinice bohaté na minerály, napospol kamenisté podložie. Najlepšie polohy na stráňach v Gries, Auer a Bozen. Vedenie viniča systémom Guyot 70% a Pergola 30%. Vynikajúca expozícia a výhrevnosť pôdy, hrozno dosahuje extraktu viac ako 33g.

Vinifikácia: Ručný zber hrozna na konci septembra. Vysoká redukcia úrody. Rmutácia hrozna niekoľko dní. Fermentácia prebieha vo veľkých drevených sudoch. Rovnako tak aj zrenie po dobu 12 mesiacov.

Gastro párovanie: Výrazné omáčky, pečené mäsá, vyzreté syry a zverina.

Teplota servisu: 12-14 ° C

Obsah alkoholu: 13%

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Ritterhof – Lagrein Latus 0,75 l“

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohli by ste mať záujem aj o: