Montepulciano d’Abruzzo Riserva OPI Bio 0,75 l

27,60 

Veľmi známe a obľúbené víno z odrody montepulciano. Temné rubínové farby s purpurovými odleskami a intenzívnou vôňou po čučoriedkach a sušenom ovocí. Chuť je plná však jemná s množstvom chuťových vnemov, od tónov černíc cez ušľachtilé drevo. Pozvoľná dochuť je sprevádzaná nádychom marcipánu, je vyrovnaná s pevnou chrbticou. Vzhľadom na obsah alkoholu a trieslovín majstrovsky vyrovnané a harmonické víno.

Popis

Klasifikácia: DOCG

Poloha: Abruzzo. Hrozno pochádza z oblasti Colonella. Vinice Cru s názvom OPI s vynikajúcim podložím na kultiváciu viniča, najmä odrody Montepulciano. Vinica sa nachádza v údolí Colline Teremane, ktoré vďaka vysokej kvalite hrozna získalo zaradenie DOCG pre vína Montepulciano d´Abruzzo.

Vinifikácia: Ručný zber plne vyzretého hrozna. Nasleduje jemné lisovanie a rmutácia po dobu 25 dní. Fermenatca a malolaktická fermentácia prebieha v dubových sudoch. Víno zreje v kombinácii dubových sudov, 50% vo veľkých sudoch zo slavónskeho dreva a 50% v sudoch Barrique z francúzskeho duba “Séguin Moreau”. Dĺžka celkového zrenia v sudoch je 24 mesiacov.

Gastro párovanie: Grilované mäsá, pečené mäsá, steaky, zverina, mäsové ragú a vyzreté syry.

Teplota servisu: 16-18 °C

Obsah alkoholu: 13,5%

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Montepulciano d’Abruzzo Riserva OPI Bio 0,75 l“

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohli by ste mať záujem aj o: