Valpolicella Ripasso 0,75 l

22,20 

Intenzívna rubínovo červená farba, na nose ukazuje komplexnú paletu s červeným ovocím, ako sú zrelé čerešne a červené ríbezle, spojené s nádychom korenia. Na poschodí sa vyznačuje intenzívnou chuťou, ktorá je dobre vyvážená miernou hladinou alkoholu a sviežou kyselinkou. Taníny sú mäkké a okrúhle, čo prispieva k starnutiu a dlhodobej archivácii. Veľká komplexnosť a koncentrácia.

Popis

Klasifikácia: DOC

Poloha: Veneto, údolie Valpantena neďaleko Verony v Grezzana. Hrozno pochádza len z okolia vinárstva z kopca Arente. Nadmorská výška viníc je medzi 820 – 1150m.n.m.. Pôdy sú vápenaté. Vedenie viníc klasickým systémom Pergola a Guyot. Priemerný výnos 70hl/ha.
Vinifikácia: Ručný zber. Jemné lisovanie. Fermentácia v nerezových tankoch a častá delestage. Proces Ripasso začína vo februári po vytvorení vín amarone. “pomácia” z amarone sa využije na druhé kvasenie so základným vínom Valpolicella. Po dobu 15 dní prebieha druhá fermentácia s ponáraním matolínového klobúka aby došlo k uvoľneniu všetkých látok. Potom sa víno prečerpáva do veľkých slavónskych dubových sudov, kde zreje 9 mesiacov a ďalej odpočíva 3 mesiace vo fľaši.
Gasto párovanie: Risotto s mäsovým ragú, hríby, tmavé mäso, pernatá zver a zrelé syry.

Teplota servisu: 16-18°C

Obsah alkoholu: 15%

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Valpolicella Ripasso 0,75 l“

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohli by ste mať záujem aj o: