Edizione Cinque Autoctoni 0,75 l

32,40 

Veľmi netradičné plné, ťažké, robustné červené víno vzniknuté harmonickým spojením piatich regionálnych odrôd v spolupráci talianskeho enológa Fillipa Bacallara a francúzskeho enológa Jeana-Maria Sabona. Veľké víno s temne rubínovou nepriehľadnou farbou a ohromujúcou viskozitou. Na chuti plné a príjemne ovocné s neprebernou paletou rozmanitých chuťových vnemov s tónmi marmelád, sušeného ovocia, čokolády a nekonečným dozvukom. avšak s veľkými vínami ľahko drží krok vďaka svojej mohutnosti a dĺžke.

Popis

Klasifikácia: VDT

Poloha: Abruzzo. Hrozno pochádza z Colonnella, Ortona v Abruzzo a Sava a San Marzano v Puglii. Rozloha viníc je cca 7 hektárov.

Vinifikácia: Ručný zber hrozna, odstopkovanie a jemné lisovanie. Macerácia a následná fermentácia prebieha po dobu 25 dní. Malolaktická fermentácia prebieha v sudoch, kde víno naďalej zreje ďalších 13 mesiacov. Aby nebolo ochudobnené o najjemnejšie nuansy, zásadne sa nefiltruje. Víno sa produkuje iba z piatich miestnych odrôd, nesie názov „cinque autoctoni“ – teda autochtónne odrody. Číslo na prednej strane etikety je číslom, ktoré vyjadruje o koľkáty sa jedná ročník od prvej produkcie v roku 1999. Pretože hrozno sa zbiera z vinohradov v dvoch rôznych oblastiach, víno môže byť deklarované iba ako stolové víno VDT.

Gastro párovanie: Pečené mäsové jedlá, výrazné omáčky, grilované mäsá a zverina.

Teplota servisu: 16-18 °C

Obsah alkoholu: 14,5%

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Edizione Cinque Autoctoni 0,75 l“

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohli by ste mať záujem aj o: