Ceretto – Nebbiolo d’Alba Bernardina BIO 0,75 l

26,40 

Nebbilo, ktoré pochádza jediné z vinice Bernardina, ktorá leží na hranici rozdeľujúcej vína Barolo od vín Nebbiolo del Alba. Teší sa veľmi dobrým klimatickým aj pôdnym podmienkam, prakticky totožným pre vína Barolo. Preto dáva naozaj delikátne hrozno. Víno má rubínovú farbu. Aróma je delikátna s nádychom dreva a bobuľového ovocia, korenia a hľuzovky. V chuti je plné a dlhé, ale zároveň elegantné s dôrazným, ale jemným tanínom.

Popis

Klasifikácia: DOC

Poloha: Severozápadný región Taliansko, Piemonte. Neďaleko mesta Alba v Langhe. Vinice sú v dištrikte mesta Alba v nadmorskej výške medzi 240 – 285m.n.m.. Expozícia: južná až juhozápadná. Hustota výsadby: 4300 kríkov/ha. Prvý rok produkcie 1980. Pôdy tvoria najmä íly, pieskovce a iné naplaveniny.

Vinifikácia: Ručný zber hrozna zo 4ha vinice Bernardina, ktorá leží na hraničnej hranici viníc určených na produkciu vín Barolo. Z technických dôvodov už nebola zaradená do zóny Barolo, avšak podmienky, pôda a ostatné faktory sú takmer identické, preto Bernardina produkuje vysoko kvalitné hrozno Nebbiolo. Spracovanie je klasické, a fermentácia prebieha v nereze. Víno ďalej zreje v starších dubových sudoch väčších rozmerov.

Gastro párovanie: Červené mäso, dusené mäso, výraznejšie pokrmy na báze mäsa a pasta s hľuzovkami.

Teplota servisu: 16-18 ° C

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Ceretto – Nebbiolo d’Alba Bernardina BIO 0,75 l“

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohli by ste mať záujem aj o: