Roncaglia 0,75 l

13,20 

Roncaglia je malá dedinka neďaleko mesta Pesaro. Roncaglia je biele víno produkované z lokálnej mikroodrody Albanella. Aby vynikol charakter odrody, vinifikácia je vždy len v nerezových tankoch. Víno má zelenkavú farbu so zlatým odleskom. Aróma je minerálna a čerstvá s tónmi citrusov. V chuti je živé a energické s minerálnym charakterom a sviežou chuťou.

Popis

Klasifikácia: DOC

Poloha: Kopce Roncaglia – prírodný park Mount San Bartolo – okres Pesaro Vzdialenosť od pobrežia: 1,5 km Nadmorská výška: 100/150m nad morom Pôdy: hlboká, vysoko piesočnatá zložka, vápenatá.

Vinifikácia: Hrozno bolo zozbierané ručne do 15kg košov. Koše sa potom umiestňujú do mobilnej chladiacej pivnice a potom sa zber preváža do fermentačnej pivnice. Hrozno ich chladí aj v noci a lisujú sa až na druhý deň pri teplote 9°C. Hrozno sa lisuje vcelku. Lisovanie prebieha do 55% váhy. Mušt sa ďalej nechá v chlade na 24 hodín. Potom nastáva kontrolovaná fermentácia pri 18 °C. Malolaktická fermentácia sa neuplatňuje. Víno zreje 4 mesiace na kvasniciach.

Gastro párovanie: ryby, plody mora

Teplota servisu: 6-8°C

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Roncaglia 0,75 l“

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohli by ste mať záujem aj o: