Piano del Cerro Aglianico del Vulture 0,75 l

22,80 

Tradičné plné červené víno odrody Aglianico z historickej zóny Vulture, z najlepších viníc. Farba je veľmi výrazná, temná, rubínová. Buket vína je ohromujúci, plný s tónmi bobuľového ovocia, čiernych čerešní, tabaku, čiernych ríbezlí a morušovníka. Nasleduje ľahký dotyk vanilky a čierneho korenia. Chuť vína je veľmi bohatá, teplá, s dobrou štruktúrou tanínov. Veľmi perzistentné s nádychom ušľachtilého balzamického octu. Dlhé a plné až nekončiace víno s vynikajúcim potenciálom na archiváciu.

Popis

Klasifikácia: DOC

Poloha: Južné Taliansko, oblasť Basilicata. Vinice v oblasti sopky Vulture. Vulkanické podložie, bohaté na minerálne látky. Vinice sú situované vo vysokých nadmorských výškach, 650 m.n.m., priemerný vek kríkov je medzi 30. a 40. rokmi. Výnosy nepresahujú 6t/ha. Úroda prebieha tretí týždeň v októbri.

Vinifikácia: Zber hrozna je ručný. Hrozno sa skladá do malých 20kg debien, aby nedochádzalo k poškodzovaniu štruktúry bobúľ pri zbere. Nasleduje jemné lisovanie, Fermentácia v dubových sudoch z francúzskeho dreva po dobu 5 – 6 mesiacov. Ďalej je školené v sudoch barrique 15 mesiacov, ďalej dozrieva rok vo fľaši.

Gastro párovanie: Jahňacie mäso, grilované mäsá, steaky, zverina a silná mäsová ragú.

Teplota servisu: 16-18 ° C

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Piano del Cerro Aglianico del Vulture 0,75 l“

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohli by ste mať záujem aj o: